Mati Zvereva v tekmi s Federerjem navijala za Švicarja

Mischa Zverev je pred kratkim hvalil Rogerja Federerja in Rafaela Nadal, kako z lahkoto zmagujeta tekmo za tekmo. Zverev prav tako meni, da imata Švicar in Španec najboljši “passing” udarec, kar pomeni, da ko igralci pridejo na mrežo, proti njima nimajo možnosti za osvojitev točke. 

Mischa Zverev še ne razmišlja o upokojitvi (Foto: Google.com)

“Toliko naredita z zapestjem,” je povedal starejši izmed bratov Zverev. “Udarci Murrayja in Đokovića so bolj predvidljivi, ampak če Roger in Rafa igrata svoj najboljši tenis, ju ni moč poraziti. Ko ostali igrajo po najboljših zmožnostih, jih še vedno lahko premagamo.”

Zverev je povedal, da mu ni v veselje igrati proti igralcem njunega kova. “Nekoč mi je moja mati rekla, da je imela vsaj dober sedež za ogled prestave. Celo ploskala je za Federerja, saj je bila tako navdušena nad njim. Pozabila je, da igra proti meni.”

Ampak Misha razume njeno evforijo, saj je pravi, da so posnetki Rogerja in Rafaela izpred desetih let prav neverjetni. Igrala sta še bolje kot danes. Nemec je mnenja, da je backhand Rogerja v zadnjih dveh letih celo napredoval. Že prej je bil dober, zadnje čase pa je bil izjemen. Vedno iščeta načine, kako še izboljšati njuno teniško igro.

Avgust bo Zverev dopolnil 31 let. Je pri koncu kariere? “Nočem razmišljati o tem! Vedno se pošalim, da bom kariero končal takrat, ko bo zaključil moj mlajši brat Sasha.”