Federer: “Severin Luthi si zasluži večje priznanje”

Severin Luthi je odigral pomembno vlogo pri karieri Rogerja Federerja, toda glavni kapetan švicarske reprezentance skozi leta ni prejel priznanja, ki si ga zasluži. Takšno je tudi mnenje Rogerja Federerja, ki z njim sodeluje že od leta 2008. 

Severin Luthi je dolgoletni prijatelj in trener Rogerja Federerja (Foto: Google.com)

Federer si je okoli sebe nabral ekipo ne le profesionalcev, ampak dobrih prijateljev. Eden izmed njih je Severin Luthi, nepogrešljiv člen tudi v ekipi Stana Wawrinke. Ko je Federer leta 2015 prekinil sodelovanje s Stefanom Edbergom, je Severina povabil, da bi postal njegov edini in glavni trener. Do takrat je Luthin z njim sodeloval le neuradno.

41-letnik ni mogel sprejeti povabila, saj ima preveč obveznosti kot kapetan švicarske reprezentance. Švicarju ne bi mogel garantirati nenehne prisotnosti. “Zdi se mi, da ni nikoli prejel priznanja, ki si ga zasluži. To pa zato, ker redko govori z novinarji in se redko pojavlja v medijih. Vedno se je otepal tega, noče olepševati svojega slovesa. Tukaj je, da mi pomaga po najboljših močeh. Je dober prijatelj in še posebno odličen trener. Drugače ga ne bi imel v ekipi, če ne bi bil odličen. Mojo igro pozna bolje kot kdorkoli drug.”