ATP Madrid: Nadal ničesar ne prepušča naključju

Petkratni šampion bo v prvem krogu turnirja serije Masters v Madridu igral proti Monfilsu ali Basilashviliju. V obeh primerih bo na igrišče stopil kot velik favorit, saj je neporažen že 46 zaporednih nizov. Zmaga v Barceloni je bila odlična popotnica za iskanje nove lovorike v Madridu.

Rafael Nadal vedno dvomi v svojo pripravljenost in teniške sposobnosti (Foto: Zimbio.com)

“Vedno grem skozi proces prilagajanja,” je povedal Nadal. “Igral sem nekaj turnirjev, kjer sem že v preteklosti igral dobro. V Monte-Carlu in Barceloni imam vedno občutek, da kontroliram situacijo. Tukaj je drugače. Vedno potrebujem čas, da se prilagodim na odboj žogice. Ampak vsak sem malo boljši. Vedno je nekaj posebnega, če igraš na domačem terenu.”

31-letni superzvezdnik je v Madrid prispel že pred dnevi in začel trenirati z Dominicom Thiemom, ki ga je premagal tudi lansko leto v finalu, na igrišču pa sta mu v preteklih dneh družbo delala tudi Grigor Dimitrov in Guillermo Garcia-Lopez.

“Ne mislim, da sem boljši kot ostali na peščeni podlagi,” je dodal vedno skromni Nadal. “Mogoče so bili nekateri turnirji zame boljši kot druge, toda to mi ne garantira, da bom v prihodnosti boljši od svojih nasprotnikov. Zelo sem vesel glede uspehov, ki sem jih požel, ampak se ne obremenjujem s tem, če sem boljši kot drugi. Vedno skušam dati vse od sebe, biti pripravljen. Tistega dne, ko se ne bom več obremenjeval glede pripravljenosti in mojega tenisa, od takrat naprej ne bom več uspešen.”

V prvem krogu se bo Rafael Nadal pomeril proti zmagovalcu srečanja med Gaelom Monfilsom in Nikolozom Basilashvilijem.