Marian Vajda razkril pravi razlog, zakaj je odšel

V dolgem intervjuju za srbski časopis Novosti je trener Novaka Đokovića razkril, zakaj sta končala sodelovanje. 

Marian Vajda bo z Novakom ostal tudi v nadaljevanju sezone (Foto: Tennisworldusa.com)

Marian Vajda se je letos vrnil, z njim pa tudi kondicijski trener Novaka Đokovića. Celotna ekipa je začela delati na povratku Srba, ki se je v prejšnjih mesecih kar malce izgubil. Od povratka po poškodbi ni bil več pravi, toda sodeč po zadnjih rezultatih so se vrnili na stara zmagovalna pota. Manjkajo samo še turnirske zmage.

“Novak je imel prav,” je povedal Vajda. “Skupaj smo dosegli veliko, strašansko uspešni smo bili, ampak ko osvojiš vse štiri Grand Slame, se začneš spraševati, kaj lahko še dosežeš na profesionalni ravni. Novak je fantastičen, vedno je skušal doseči vse, kar se je dalo. Ampak hkrati si je želel družinskega življenja. Hotel je uživati. To je bila njegova druga stran, tudi on je samo človek,”

Vajda je dodal, da je bila prekinitev sodelovanja čustveno naporna za vse. Čez težko preizkušenjo so šli skupaj, kot ekipa. “Po drugi strani pa sem bil vesel, da sem se vrnil domov. Tudi jaz sem si želel biti z družino po vseh teh letih potovanja. Potreboval sem počitek. Odšel sem na ribolov, se družil s prijatelji, preživljal čas z družino. Z Novakom sva ostala v stiku, tako kot bi govoril z družinskim članom.”

In kako so se ponovno našli? “Novak mi je poslal sporočilo, kaj si menim o njegovi igri. To je bilo zelo premeteno od njega. Le kaj bi mu lahko rekel po enoletnem premoru? Nisem pričakoval, da me bo povabil nazaj v ekipo. Zame je Novak šampion in vidim ga samo kot takega. Vprašal sem ga, če si resnično želi, da se vrnem v ekipo. Če bi imel kakršnkoli dvom, potem se ne bi vrnil. Moral sem se pogovoriti še z družino, ampak vedel sem odgovor. Nekaj je jasno, z Novakom hočem ostati dokler bo to mogoče.”