Borna Čorić: “Proti Rogerju sem imel srečo”

Borna Čorić je zmagovalec ATP turnirja v Halleju, kjer je v treh nizih premagal Rogerja Federerja. Hrvat je na novinarski konferenci skromno povedal, da je v zmagi svoje odigrala sreča.

Čorić je premagal svojega idola (Foto: Zimbio.com)

Ključen za celotno tekmo je bil prvi niz.Skozi niz sem imel kar nekaj priložnosti, ampak v podaljšani igri sem pa res čutil, da jo moram zmagati. Ni mu uspelo in to je prišlo za mano v tretjem nizu,” je povedal Roger Federer. “Mislim, da sem imel več priložnosti, ampak čestitke njemu, da je na koncu prvega niza odigrala tako dobro. Tudi v tretjem njegov nivo tenisa ni padel.”

Federer je dodal, da ni potrebno skrbeti glede njegove fizične priprave. “Samo počivati moram, nato pa bom po nekaj dneh že treniral. Delal bom na specifičnih stvareh, drugače pa sem zadovoljen s turnirjem. Pridobil sem kar nekaj informacij, na čem moram delati.”

Čorič na drugi strani je bil presrečen z največjim dosežkom kariere. “To je bil neverjeten teden. Nisem pričakoval tega, samo to lahko rečem. Mogoče sem upal na nekaj zmag, da bi se dobro pripravil na Wimbledon, zdi se mi, kot da sanjam. Že da si lahko delim igrišče z Rogerjem, ne pa da ga premagam. Včasih sem ga gledal po televiziji, danes pa sem ga premagal. To mi zares pomeni veliko.”

“Nisem imel veliko priložnosti, saj je serviral zelo dobro, ampak vedel pa sem hkrati, da tudi jaz serviram dobro. Vedel sem, da bo tekmo odločilo nekaj točk in točno to se je zgodilo. V podaljšani igri sem imel res srečo. Vodil je s 6-4 in imel začetni udarec, ampak mi je uspel dober return. Pri naslednji točki sem imel še večjo srečo, navsezadnje pa ravno prvi niz naredil vso razliko. Če bi izgubil prvi niz, bi bilo veliko težje.”