ATP Queens: Marin Čilić obrnil finale na glavo

Absolutno briljanten Marin Čilič je v finalu ATP Queensa pokazal vse svoje teniško znanje. Hrvat je celoten teden navduševal s suverenimi predstavami, v finalu proti izjemnemu Novaku Đokoviću pa je šel še korak dlje. Po zaostanku prvega niza je v drugem ubranil zaključno žogico z asom, dobil podaljšano igro, nato pa v tretjem prevzel nadzor in zmago pripeljal na Hrvaško.

Šest igralec sveta in šampion iz leta 2012 je v svojo omarico s trofejami pospravil še pokal iz Queensa, ko je s 5:7 , 7:6 in 6:3 premagal Novaka Đokovića. Skupno sta se borila kar 2 uri in 57 minut! Tako dober finale je bil, da se gledalci kar niso mogli naveličati izenačenih točk. Še najbolj napeto je postalo v drugem nizu, ko je Čilić pri zaostanku s 4:5 ubranil zaključno žogico. In to na najlepši način – z asom! Ampak težav še ni bilo konec, tudi v podaljšani igri se je znašel v hudem zaostanku z 1-4. Hrvat je še vedno verjel, zaupanje pa se mu je izplačalo.

Zelo spodbudno pa je bilo v tako dobri formi videti tudi Novaka Đokovića. Srb se je brez dvoma vrnil, njegova hitrost po igrišču pa je prav tako impresivna kot v starih časih. Turnirskih zmag še ni, ampak Srb je vse bližje. V Wimbledonu bo še kako nevaren. “Od zmage sem bil oddaljen eno točk, tako da sem normalno razočaran. Velika priložnost je igrati v finalu proti Marinu Čiliću, želel bi si zmagati, ampak Marin je eden najboljših na svetu. Obžalujem dvojno napako v podaljšani igri, takrat so me izdali živci. Rad bi mu čestital, sam pa moram vzeti od tega tedna samo pozitivne stvari,” je povedal Đoković.