WTA Birmingham: Kvitova nadoknadila zaostanek za zmago

Številka osem ženskega tenisa in četrta nosilka v Birminghamu Petra Kviova si je priboril 5. naslov sezone z zmago proti Magdaleni Rybarikovi. Dekleti sta se merili kar 2 uri in 5 minut, na koncu pa je s 4:6, 6:1 in 6:2 slavila Čehinja.

Če zmago prištejemo njeni skupni statistiki, je to že 25. WTA naslov za Kvitovo, ki naravnost blesti na travnati podlagi. To je bilo sedmo srečanje med tenisačicama in šesta zmaga za šampionko, ki je ubranil tri izmed šestih brejk priložnosti. Še posebej impresivna je bila na returnu, kjer je ukradla polovico točk. Dobra defenzivna igra ji je prinesla 14 brejk priložnosti, od tega jih je izkoristila šest.

Rybarikova je tekmo odprla z močnim, agresivnim tenisom in takoj prevzela vodstvo s 3:1, nato Kvitova jo je hitro izenačila. Ampak Magdalena je še enkrat pritisnila in pobegnila na 5:4 z brejkom prednosti, nato pa je na svoj začetni udarec zaključila prvi niz.

Petra je v nadaljevanju prestavila v višjo prestavo. Servirala je še bolje in igrala še bolj agresivno. Zgradila si je momentum in po gladkem drugem nizu pobegnila v ospredje še v tretjem. Nasprotnica je ni več mogla dohajati. Zadnjo igro srečanja je dobila brez izgubljene točke.