Kavčič v Antalyji ugnal še finalista Grand Slama!

Blaž Kavčič je proti Baghdatisu nadgradil uspešne nastope v kvalifikacijah. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Kavčič je na travnatem turnirju serije ATP 250 v Antalyji prvič v sezoni povezal tri zmage v nizu. Po dveh kvalifikacijskih zmagah je Ljubljančan v 1. krogu glavnega dela turnirja zabeležil še toliko bolj zvenečo zmago, saj je na kolena spravil Marcosa Baghdatisa. 

Blaž Kavčič je proti Baghdatisu nadgradil uspešne nastope v kvalifikacijah. (Foto: zimbio.com)

33-letni Marcos Baghdatis se je v lanski sezoni v Antalyji prebil vse do polfinala, letos pa turnir zapušča že po 1. krogu. Da je temu tako, je zaslužen slovenski tenisač Blaž Kavčič, ki je Ciperčana v tekmi dolgi uro in 32 minut ugnal z rezultatom 7:6(4) in 6:3.

Kavčič v 1. nizu na svoj servis izgubil 3 (!) točke

Ljubljančan je obračun proti nekdanjemu finalistu Odprtega prvenstva Avstralije in polfinalistu Wimbledona pričel izjemno in v prvem nizu na svoj servis zgubil vsega 3 točke. V podaljšani igri prvega niza je takoj odvzel servis Ciperčanu in nato brez izgubljene točke na svoj začetni udarec niz uspešno pripeljal do konec. V 1. igri drugega niza se je Kavčič uspešno soočil s prvo “brejk” žogico Baghdatisa, že v naslednji igri pa je Blaž prišel do ključnega “brejka”.

Za mesto v četrtfinalu se bo “Kaljut” pomeril proti Gaelu Monfilsu, kar pa ne bo prvi medsebojni obračun med Slovencem in Francozom. Tenisača sta se namreč med seboj pomerila že leta 2013 v Umagu, ko je zmago s 6:3 in 6:1 slavil Monfils. Slednji letos na travnati podlagi še ni zaigral.

ATP 250 Turkish Airlines Open Antalya (Turčija, 426.145€, trava)
1. krog kvalifikacijKavčič B. (Slo/4) – Bellotti R. (Ita/pr) 7:6(0), 6:1
2. krog kvalifikacijKavčič B. (Slo/4) – Nedovyesov A. (Kaz/8) 3:6, 6:3, 6:3
1. krog: Kavčič B. (Slo/Q) – Baghdatis M. (Cip) 7:6(4), 6:3
2. krog: Kavčič B. (Slo) – Monfils G. (Fra/4)