Wimbledon že ostal brez prvega nosilca!

Za nami je komajda prvi dan tretjega turnirja za Grand Slam v letošnji sezoni, že pa smo ostali brez 1. nosilca. Poleg Blaža Role so se do zmage med drugim prebili tudi Tomić, Melzer, Gulbis, Mahut, Evans in Bolelli. 

Že v 1. kvalifikacijskem krogu slovo 1. nosilca. (Foto: sportingnews.com)
Že v 1. kvalifikacijskem krogu slovo 1. nosilca. (Foto: sportingnews.com)

Brez možnosti za preboj v glavni del turnirja je že po prvem kvalifikacijskem krogu ostal 1. nosilec kvalifikacij Jaume Munar. 21-letni Španec, ki se je v 2. krogu glavnega dela turnirja v Roland Garrosu dobro upiral Novaku Đokoviću, je po po porazu proti Srbu zabeležil kar 10 zaporednih zmag, ki so mu prinesle dva naslova na turnirjih serije Challenger. A prehod s peščene na travnato podlago za Španca ni bil uspešen. V najbolj napetem obračunu 1. kroga kvalifikacij je Munar moral priznati premoč Argentincu Andrei Collariniju, ki se je po 2 urah in 47 minutah veselil zmage s 7:6(6), 5:7, 10:8.

Izpadla tudi 3. in 4. nosilec

Kar mnogo je zvenečih imen, ki si letos nastop v glavnem delu Wimbledona morajo priboriti preko kvalifikacij, večina pa jih je svoje nastope v Londonu pričela uspešno. Do zmage so se tako med drugim recimo prebili Nicolas Mahut, Simone Bolleli, Bernard Tomić, Thanasi Kokkinakis, Dan Evans, Ernests Gulbis in Jurgen Melzer, malce nepričakovano pa sta že v 1. krogu kvalifikacij pokleknila Dustin Brown in 4. nosilec Elias Ymer. Od tekmovanja se je že poslovil tudi 3. nosilec Ilya Ivashka, ki je klonil proti povabljencu Evansu.