Letošnje Odprto prvenstvo ZDA v spominu po Sereni

Craig Tiley je podal svoje mnenje o zadevi, ki se tiče Serene Williams in sodnika Carlosa Ramos. Pravi, da si želi razjasniti zadeve, ker se takšne stvari ne smejo ponoviti. Zmaga Naomi Osake je izredno dobra novica za OP Avstralije, ki velja delno tudi za azijski Grand Slam. 

Craig Tiley (Foto: Tennisworldusa.com)

Ampak veliko govora je bilo o treh kaznih Serene Wiiliams, ki jo bodo stale 17 tisoč dolarjev; začelo se je s kršitvijo pravila “coaching”, nato je dobila kazen, ker je zlomila lopar, in na koncu zaradi žaljenja glavnega sodnika. Craig Tiley pa je izpostavil predvsem nedovoljeno pogovarjanje s trenerjem. “Vse je vrtelo okoli tega. Naš šport mora nekaj storiti, odločiti se moramo, kaj bomo naredili glede te težave. Ali bomo dovolili, da trenerji pomagajo varovankam? Ali prepove vse skupaj? Kako bo izgledalo vse skupaj? Šport se mora zbrati skupaj in rešiti težavo.”

Organizacija WTA je podprla Sereno Williams. “Ženske so obravnavane drugače kot moški. Glavni predstavnik Steve Simon je dejal: “Za moške veljajo drugačna pravila, kar smo lepo finalu v finalu s Sereno Williams. Veljajo različni standardi, kar se tiče sojenja tekem. WTA verjame, da ne bi smelo biti razlik. Standardi bi morali biti za vse enaki, kar pa smo videli, da niso. Kaj podobnega se ne sme več zgoditi.”

Serena Williams (Foto: Tennisworldusa.com)

Toni Nadal je bil eden tistih omenjenih v razpravo, saj s tribune večkrat pomaga Rafaelu Nadalu. Španski trener je rekel, da se en strinja s pravilo “coaching” in da razume Patricka Mouratoglouja, ki je priznal, da je s kretnjami svetoval Sereni Williams. “Težko razumem, da taka športnica ne bi mogla kontrolirati svojih čustev. Pustila je, da jo zmoti. Na igrišču se moraš preverjati in se lepo obnašati. Glede tega ne sme biti nobene diskusije. Jaz sem postal slaven, ker dostikrat govorim s svojim nečakom. Včasih mi sodniki pokažejo, da moram biti tiho ali pa opomnijo Rafaela, naj mi reče. Vedno se mi je zdelo neumno, da trener ne bi smel pomagati igralcu.”