Laverjev pokal: Del Potra nadomestil Francis Tiafoe

Francis Tiafoe bo tisti, ki bo skušal podpreti ekipo Team World, po tem ko je udeležbo odpovedal Juan Martin del Potro zaradi izčrpanosti po napornem OP ZDA. Team Europe je že tako, vsaj na papirju, veliko močnejša, sedaj pa so nasprotniki izgubili še Argentinca, ki je za njih predstavljal veliko orožje. Njihov kapetan John McEnroe vseeno upa na zmago.

Francis Tiafoe (Foto: Tennisworldusa.com)

Če je nov format Davisovega pokala naletel na veliko kritik, pa je Laverjev pokal letos še bolj živahen kot v uvodni sezoni. Igralci in gledalci so vsi skočili na Laverjev vlak in že komaj čakamo, kaj bomo od najboljših na svetu dobili letos. Format dveh ekip pod poveljem dveh teniških velikanov je razburljiv in dinamičen. Lansko leto smo na istem turnirju videli nekaj odličnih tekem, predvsem pa je vladala električna atmosfera. Le kdo bi lahko pozabil tekme med Nickom Kyrgisom in Rogerjem Federerjem, ali pa dvojic, kjer sta skupaj zaigrala Švicar in Rafael Nadal?

John McEnroe je o novi pridobitvi povedal: “Za njim je odlično leto, sedaj pa bo imel za njih celotno ameriško občinstvo.” Za njegovo ekipo bodo igrali še Jack Sock, David Goffinm, Nick Kyrgios, Kyle Edmund, Jeremy Chardy in Nicolas Jarry.