Rafael Nadal odpovedal nastopa v Pekingu in Šanghaju!

Težave prvega igralca sveta Rafaela Nadala se resnejše, kot se je sprva zdelo. Španec je predati polfinalni obračun proti Juanu Martinu del Potru zaradi bolečin v desnem kolenu, sedaj pa je iz preventivnih razlogov odpovedal še nastop na prihajajočih dveh azijskih turnirjih. 

Nadal mora počivati (Foto: Tennisworldusa.com)

Slaba novica za vse oboževalce španskega “matadorja”, saj bo moral preskočiti naslednja dva turnirja, če želi biti v tekmovalnem stanju za konec sezone. Rafa je bil branilec naslova v New Yorku, a ni zmogel ubraniti naslova, za kar so bile krive težave s kolenom, ki jih je staknil tekom težkih obračunov najprej s Karenom Khachanovom, nato pa še z Nikolozom Basilashvilijem in končno Dominicom Thiemom. Samo zadnja tekma je trajala skoraj pet ur, in čeprav se je v prvem nizu proti Argentincu še boril, kasneje ni več mogel parirati in je tekmo predal.

Po obisku svojega zdravika v Barceloni se je odločil preskočiti naslednja dva turnirja, kjer brani 1100 ATP točk (slavil v Pekingu in bil finalist v Šanghaju). To pomeni, da je podal diktirno palico Novaku Đokoviću, ki ne brani točk in se bo lahko le še približal prvemu mestu ATP lestvice. Kakšen dosežek bi bil to za Srba, ki je do Masters v Rimu letos zmagal samo šest tekem, sedaj pa ima dejansko možnost, da sezono zaključi kot najboljši na svetu.