Federer: “Nisem želel igrati dvojic z Nadalom”

Še malo pa se bo pričel letošnji Laverjev pokal, ki bo ponovno gostil največja teniška imena. Manjkal pa bo Rafael Nadal, ki je nadaljnje nastope zaradi težav z desnim kolenom odpovedal. Tako ne bomo videli dvojice Nadal-Federer, ki nas je navduševala lansko leto. Združila sta se prvič v karieri.

Rafa in Roger sta bila odlična ekipa (Foto: Tennisworldusa.com)

Končno sta stala na isti strani mreže in rezultat je bil izjemen. Navijači s celotnega sveta se enkrat za spremembo niso kregali, kdo je boljši, ampak so navijali za oba, tenisača pa sta naravnost uživala v kombinaciji različnih stilov. Najboljša igralca vseh časov skupaj v ekipi vedno predstavljata odlično teniško partijo.

Sta pa imela možnost za skupni nastop že pred desetimi leti, pa je Federer odklonil. “Rafa me je vprašal, če bi igrala dvojice. Bil je Madrid na trdi podlagi v dvorani, ampak je bilo najino rivalstvo preveč intenzivno. Čutil sem, da ne bi bilo prav, zato sem odklonil,” je priznal Federer. “Bilo bi odlično za igro, ampak ne bi bilo prav. Imela sva krvoločno rivalstvo, potem pa bi bila naslednjo sekundo povsem prijateljska. Novinarji ne bi uživali v tem. Hoteli so naju uperiti drug proti drugemu, ne pa skupaj. Danes sva oba veliko bolj sproščena, jaz še posebno, saj takrat dolgo nisem imel rivala, potem pa je prišel Rafa. Bilo je odlično, ampak nisem čutil, da bi morala igrati dvojice skupaj. Lahko, da bova zaigrala še kdaj, drugače pa rad igram s švicarskimi prijatelji.”