Kyrgiosu najvišja kazen v New Yorku doslej

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios bo moral plačati najvišjo kazen doslej na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Organizatorji so mu namreč naložili 14.000 dolarjev kazni zaradi neprimernega obnašanja ob četrtfinalnem porazu v petih nizih proti Rusu Karenu Khachanovu.

kyrgios - Kyrgiosu najvišja kazen v New Yorku doslej
Nick Kyrgios (Foto: https://www.hindustantimes.com)

Avstralec si je v tretjem nizu prislužil več opominov, med drugim, ker je v jezi zalučal plastenko pijače ob tla, nato pa je svoje frustracije jasno izrazil tudi po koncu dvoboja, ko je na stadionu Arthur Ashe uničil dva loparja.

To je bila Kyrgiosova peta kazen na turnirju, prejšnje sankcije si je prislužil zaradi pljuvanja, preklinjanja in razbijanja loparjev; skupno bo plačal 32.500 dolarjev kazni.

To pa je še vseeno le delček od njegove denarne nagrade za turnir. Za nastope med posamezniki in dvojicami bo prejel ček v višini 473.200 dolarjev.

Kyrgios, finalist Wimbledona, ki je v osmini finala zaustavil tudi lanskega zmagovalca in prvega igralca sveta Rusa Daniila Medvedeva, je bil med favoriti za skupno slavje, a je nato že v četrtfinalu po petih nizih klonil proti Khachanovu.

Vir: Tenis Slovenija, STA