Ruud bo sezono začel na Novi Zelandiji

ruud miami 2022 friday 1024x576 - Ruud bo sezono začel na Novi Zelandiji

Casper Ruud (Foto: © Peter Staples/ATP Tour)

Novi drugi igralec sveta in finalist Odprtega prvenstva ZDA Casper Ruud je sporočil, da bo novo sezono 2023 začel na turnirju ATP v Aucklandu na Novi Zelandiji. Turnir se vrača na teniški koledar po triletnem premoru zaradi koronske pandemije.

ruud miami 2022 friday - Ruud bo sezono začel na Novi Zelandiji
Casper Ruud (Foto: © Peter Staples/ATP Tour)

Triindvajsetletni Norvežan se je kljub finalnemu porazu v New Yorku proti novi številki 1 Carlosu Alcarazu povzpel na drugo mesto svetovne lestvice. To je bil zanj še drugi poraz v finalu Grand Slama letos, potem ko je na zadnji stopnički klonil tudi junija na pariškem pesku proti Rafaelu Nadalu.

Ruud, ki je letos osvojil turnirje v Gstaadu, Ženevi in Buenos Airesu, bo prvi nosilec turnirja v Aucklandu, ki se bo začel 9. januarja in služi kot ogrevanje za prvi Grand Slam sezone, OP Avstralije v Melbournu.

“Nova Zelandija je zelo lepa dežela. Pogoji so zelo podobni kot v Melbournu, zato je na turnirju lepo igrati,” je dejal Ruud in razkril: “Sem velik oboževalec filmov Hobit in Gospodar prstanov, vem, da sta narava in pokrajina neverjetni, zato bo lepo raziskovati.”

V ženski konkurenci, turnir WTA se bo začel 2. januarja, je nastop že potrdila osma igralka sveta, Američanka Coco Gauff.

Vir: Tenis Slovenija, STA