“Kolbi” zanikal Zvereva, Nemec pripravil presenečenje

Philipp Kohlschreiber je pripravil veliko presenečenje. Nemec je eden bolj podcenjenih igralcev na turneji, kar je dokazal danes ponoči, ko je z izvrstno predstavo v štirih nizih izločil favorita Alexandra Zvereva.

Philipp Kohlschreiber je bil po koncu samo nasmejan (Foto: ATP)

Mešanica natančnih udarcev z osnovne črte in skrajšanih žogic je bila dovolj, da je iz ritma vrgla visokoraslega Nemca, ki ni igral najboljšega tenisa, a večino tekme to niti ni bilo pomembno. Kohlshcreiber je pač igral predobro in zasluženo slavil s 6:7, 6:4, 6:1 in 6:3. 21-letnik je ponovno moral odgovarjati na vprašanja, zakaj se mu dogajajo porazi proti igralcem, ki so veliko nižje na ATP lestvici. Malce nepravično glede na svež poraz. Zverev jim je odgovoril, da preveč razmišljajo.

Velika zmaga za Nemca, ki je v tej igri že precej dlje kot njegov nasprotnik, a na turnirjih velike četverice vseeno ni imel prevelikega uspeha. Od 22 tekem, ki jih je skozi kariero igral proti igralcem iz najboljše deseterice, je slavil samo trikrat.  Do sedaj! Naslednji ga čaka Japonec Kei Nishikori.