Kavčič v Moskvi zapravil lepo priložnost

Blaž Kavčič je v 3. nizu vodil s 5:2. (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič je v 3. nizu vodil s 5:2. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Kavčič je na turnirju serije ATP 250 v Moskvi lovil 10. nastop v glavnem delu turnirja serije ATP v letošnji sezoni, a bil pri tem neuspešen. V 1. krogu kvalifikacij je Ljubljančan moral priznati premoč 1. nosilcu Ričardasu Berankisu, pa čeprav je bil “Kaljut” tisti, ki je v 3. nizu vodil s 5:2. 

Blaž Kavčič je v 3. nizu vodil s 5:2. (Foto: zimbio.com)
Blaž Kavčič je v 3. nizu vodil s 5:2. (Foto: zimbio.com)

V zadnjem času smo bolj poredko priča nastopom slovenskih tenisačev na turnirjih serije ATP. Tokrat se je za nastop v Moskvi vendarle odločil Blaž Kavčič, ki pa je obstal že v 1. krogu kvalifikacij. “Kaljutu” žreb ni bil ravno najbolj naklonjen, saj mu je za nasprotnika že v 1. krogu namenil Litovca Ričardasa Berankisa, nekdaj 50. igralca sveta, ki je bil že v izgubljenem položaju, na koncu pa iz obračuna odšel kot zmagovalec.

Že v prvem nizu je bil Kavčič tisti, ki je bil bolj nevaren na servis nasprotnika, pri vodstvu s 4:3 pa si je priigral tudi 3 vezane žogice za “brejk”. Berankis se je rešil, v naslednji igri pa sam odvzel servis Slovencu in kasneje prvi niz dobil s 6:4. V drugem nizu si je Kavčič znova priigral 3 vezane žogice za “brejk“, tokrat pa priložnosti ob vodstvu s 5:4 ni zapravil in obračun popeljal v tretji niz.

Po treh izenačenih igrah se je do prednosti s 3:0 prikopal Kavčič, ki je kasneje vodil tudi s 5:2. Pri vodstvu s 5:3 je bil ob rezultatu 30:30 in 40:40 dvakrat le še dve točki oddaljen od zmage, na koncu pa klonil s 5:7.

ATP 250 Moskva (Rusija, $856.445, trda podlaga, dvorana), 1. krog kvalifikacij
Berankis R. (Lit/1) – Kavčič B. (Slo) 6:4, 4:6, 7:5