Karlović finalist v Indiji, za naslov proti 8 cm nižjemu

Ivo Karlović v Indiji še korak oddaljen od naslova. (Foto: zimbio.com)

Ivo Karlović v Indiji še korak oddaljen od naslova. (Foto: zimbio.com)

Ivo Karlović na turnirju serije ATP 250 v indijskem Puneu nastopa kot prerojen. V polfinalu je Stevu Darcisu zabil 33 asov, Belgijca premagal in si priboril finalni zmenek s Kevinom Andersonom. V Brisebaneu znani polfinalisti.

Ivo Karlović v Indiji še korak oddaljen od naslova. (Foto: zimbio.com)
Ivo Karlović v Indiji še korak oddaljen od naslova. (Foto: atptour.com)

Ivo Karlović je z zmago nad Ernestsom Gulbisom v četrtfinalu z 39 leti postal najstarejši polfinalist po Jimmyju Connorsu leta 1993 v San Franciscu, še bolj pa se je v zgodovino vpisal s polfinalno zmago nad Stevom Darcisom. “Dr. Ivo” je sedaj postal najstarejši finalist po letu 1977, ko je pri kar 43 letih Ken Rosewall nastopil v finalu Hong Konga.

Karlović je Darcisu zabil kar 33 asov, na tem turnirju pa jih je nasprotnikom zabil skupno že 88. V finalu se bo pomeril proti še enemu vrhunskemu serverju Kevinu Andersonu. Visokorasli Južnoafričan je za razliko od lanskega leta vendarle strl odpor Francoza Gillesa Simona. Slednji je Andersona lani prav tu, v Puneu, ugnal v finalnem obračunu. Tokrat je bilo napeto predvsem v drugem nizu, ko je Francoz ob vodstvu s 6:5 na servis Južnoafričana imela dve žogici za izenačenja na 1:1 v nizih, a ni bil uspešen.

Tsonga preprečil ponovno snidenje lanskih finalistov Sydneyja

Končni odločitvi se bližajo tudi v Brisebaneu, kjer so organizatorji turnirja danes dobili še druga dva polfinalista. Jeremyju Chardyju in Keiju Nishikoriju, ki se bosta za finalno vstopnico pomerila kar med seboj, sta se pridružila Daniil Medvedev in Jo-Wilfried Tsonga. Prvi je po preobratu z 2:1 v nizih ugnal Milosa Raonica, drugi pa je 14 let mlajšega Alexa de Minaurja. Avstralec bi si z zmago priigral priložnost, da se v polfinalu Medvedevu oddolži za lanski poraz v finalu turnirja v Sydneyju, a ni bil uspešen.

ATP 250 Pune (Indija, $527,880, trda podlaga), posamezno, polfinale
Darcis S. (Bel) – Karlović I. (Hrv) 6:7(3), 6:4, 3:6
Anderson (Jar/1) – Simon G. (Fra/3) 6:3, 7:6(3)


ATP 250 Brisebane (Avstralija, $527,880, trda podlaga), posamezno, četrtfinale
Tsonga J-W. (Fra) – de Minaur A. (Avs/7) 6:4, 7:6(2)
Medvedev D. (Rus/4) – Raonic M. (Kan/5) 6:7(2), 6:3, 6:4

Polfinale
Tsonga J-W. (Fra) – Medvedev D. (Rus/4)
Chardy J. (Fra) – Nishikori K. (Jap/2)