Kaja Juvan in Tamara Zidanšek strnili svoje misli po nastopu na OP Avstralije

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek med seboj za mesto v 3. kolu kvalifikacij Wimbledona.

S četrtkovim porazom Tamare Zidanšek v 1. kolu ženskih dvojic so se zaključili slovenski nastopi na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije. Konjičanka je tokrat v deželi tam spodaj ostala brez zmage, medtem ko je Kaja Juvan preskočila prvo oviro, v 2. kolu pa naletela na razpoloženo Kazahstanko Eleno Rybakino. 

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek strnili svoje misli po nastopu na OP Avstralije.

Preberite tudi:
Zidanškova 2. igralki sveta nudila odličen odpor in jo na igrišču zadržala več kot 2 uri
Zmagovalka Wimbledona v Melbournu predstavljala previsoko oviro za Juvanovo

Kaja Juvan: “Ne morem reči, da sem igrala katastrofalno. Ona je vse stvari naredila boljš e od mene. Danes je servirala res izjemno. Borila sem se, ampak ni šlo. Imela sem premalo zadetih prvih servisov. Ne morem reči, da sem imela veliko priložnosti. Pokazala mi je, kakšen nivo bi si želela imeti, koliko moramo še delati. To je najvišji nivo. Zdaj bom delala, da grem v to smer. Poizkušala sem vrteti žogo, pa rezane udarce, saj me je ves čas prebijala. Naredila je res malo napak. Morda bi morala biti bolj natančna. Ampak proti takšnim ravnim udarcem je to zelo težko. Na pesku mi to uspeva, na trdi podlagi še ne. Žoge so bile res hitre in res jih je težko kontrolirati. Ob tem pa ji je res težko odvzeti servis. Zdaj me čaka nekaj dni premora. Turnirji za grand slam so psihično bolj naporni. Najprej me čaka turnir v Lyonu. Do takrat pa še nekaj treninga, kasneje pa počasi sledijo turnirji v ZDA.”

Tamara Zidanšek: “Vesela sem, da sem znova igrala na areni Roda Laverja. Tako kot proti Sereni Williams. Tudi tokrat v večernem terminu. A takrat je bil koronavirus, ni bilo takšnega občutka kot tokrat. Tribune so bile polne, OP Avstralije je res nek poseben turnir za grand slam. Vsaj zame. Vzdušje je bilo izjemno. To je moja prva takšna izkušnja. Počaščena sem, da sem igrala na takšen stadionu, proti takšni igralki, na takšni ravni, v takšnem ambientu. To bo lepa izkušnja za prihodnost. Mislim, da sem igrala super. V zadnjih dveh mesecih sem napredovala. Vzela bom samo pozitivne stvari. Zdaj bom gradila na tem, da bo naslednjič še boljše. Končno se počutim pripravljeno, da lahko tekmujem na takšni ravni s takšnimi igralkami.”

OP Avstralije
(Melbourne, trda podlaga, zunaj)

Posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Janicijevic S. (Fra/Q) 7:5, 6:1
Zidanšek T. (Slo) – Jabeur O. (Tun/2) 6:7(8), 6:4, 1:6

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Rybakina E. (Kaz/22) 2:6, 1:6

Dvojice
1. kolo: Hozumi E./Zidanšek T. – Kalinina A./Van Uytvanck A. 6:7(4), 3:6