Zidanškova 2. igralki sveta nudila odličen odpor in jo na igrišču zadržala več kot 2 uri

Tamara Zidanšek v Nemčiji začela z zmago. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v 1. kolu Odprtega prvenstva Avstralije dodobra namučila 2. igralko sveta Ons Jabeur, ki se je težko priborjene zmage s 7:6(8), 4:6 in 6:1 veselila po dveh urah in 17 minutah igre. Konjičanka je tudi v prvem nizu imela na voljo tri žogice za niz. 

Tamara Zidanšek s predstavo proti Jabeurjevi še zdaleč ni razočarala. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Tamara Zidanšek bo po porazu v 1. kolu OP Avstralije na WTA lestvici izgubila mesto med elitno 100-terico, saj je v Melbournu branila 120 WTA točk. 25-letna Konjičanka je na obračunu proti Ons Jabeur (2. na WTA) še enkrat več dokazala, da rada nastopa na velikih igriščih proti najboljšim igralkam na svetu.

V prvem nizu, ki je trajal več kot eno uro, je Zidanškova najprej nadoknadila zaostanek z 1:4, v 10. igri niza pa rešila žogico za niz. Z odličnim tie-breakom se je prebila do vodstva s 6:4, novo žogico za niz imela tudi pri vodstvu z 8:7, a podaljšana igra je na koncu z rezultatom 10:8 pripadla Tunizijki. V drugem nizu je Slovenka dvakrat odvzela servis nasprotnici in po uri in 50 minutah igre rezultat v nizih poravnala na 1:1.

Za odločilni tretji niz je več moči ostalo Jabeurjevi, ki letos v Melbournu cilja zelo daleč. Zidanškova je še povedla z 1:0, naslednjih 6 iger pa je pripadlo 2. igralki sveta.

OP Avstralije
(Melbourne, trda podlaga, zunaj)

Posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Janicijevic S. (Fra/Q) 7:5, 6:1
Zidanšek T. (Slo) – Jabeur O. (Tun/2) 6:7(8), 6:4, 1:6

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Rybakina E. (Kaz/22) [18.1.]

Preberite tudi:
Kaja Juvan: “Veselim se še enega novega dne na turnirju.”