Juan Martin del Potro do najboljšega rezultata po letu 2009!

5. nosilec visokorasli Argentinec Juan Martin del Potro si nikakor ni mislil, da bo prišel do polfinala. Nekaj tednov nazaj je celo razmišljal, da bi preskočil Roland Garros, saj mu pesek nikakor ni najljubša podlaga, a rezultati kažejo drugače. 

Včeraj ju ni ločilo prav nič, danes pa sta mogla pričeti z rezultatom 5/5 v podaljšani igri prvega niza. Prvi dve točki sta pripadli Del Potru in srečanje se je takoj prevesilo na njegovo stran. Kljub temu pa se je Hrvat lepo vrnil, dobil drugi niz in tudi v tretjem vodil s 3:2. Žal od takrat naprej ni več dobil igre, s čimer pa je Del Potro dokončno prevladal. Po 3 urah in 50 minutah je z rezultatom 7:6, 5:7, 6:3 in 7:5 ponovil uspeh iz leta 2009, ko je prav tako zaigral v polfinalu, a takrat klonil proti Rogerju Federerju.

To je bilo njuno 13. srečanje in 11. zmaga za Argentinca, pravzaprav že 8. zapored od Miamija 2012. Juan Martin se je pridružil drugim iz svoje države, ki so večkrat dosegli polfinale Grand Slam turnirjev (Guillermo Vilas, Jose Luis Clerc, Guillermo Coria in David Nalbandian). Poleg tega je bilo to zanj 854. zmaga v karieri, do rekorda, ki ga drži David Nalbandian, mu manjkata še dve.