Gledali bomo finale med Simono Halep in Sloane Stephens!

Simona Halep je na Roland Garrosu po naslovu posegla leta 2018. (Foto: Twitter)

Svoj del naloge je opravila tudi Američanka Sloane Stephens, ki je s 6:4 in 6:4 premagala sonarodnjakinjo Madison Keys. Tako smo dobili težko pričakujoč finale; na drugi strani mreže jo bo seveda čakala Romunka Simona Halep, ki je prej v dnevu s 6:1 in 6:4 izločila rahlo favoritinjo Garbine Muguruza.

Muguruza je v tekmo bržkone vstopila kot rahla favoritinja, saj je že dvakratna šampionka na turnirjih za Grand Slam. Med drugim je slavila tudi v Parizu, predvsem pa zato, ker je prejšnji dan tako suvereno premagala Marijo Šarapovo. Simona Halep na drugi strani se je dodobra namučila proti Angelique Kerber, a Romunka je ostala močna in vzdržljiva. Ne samo, da se je uvrstila v veliki finale, obdržala se je na 1. mestu WTA lestvice. 

V prvem nizu ni bilo dvoma, katera je boljša, so pa zato bile moči bolj izenačene v drugem, kjer je Muguruza vodila s 4:2. Prednosti ni uspela zadržati, na koncu pa klonila. Kar malce presenetljivo gladko je šlo vse skupaj, glede na to, da Muguruza od njenega uspeha leta 2016 na turnirjih velike četverice drži rekord 32-7. Španka se najbolje počuti na velikem odru oziroma igrišču, a tokrat je bila Halepova veliko boljša.