Rafa ne zna izgubiti, ponovno mu je pomagala prekinitev

Prvi igralec sveta je že tako ali tako najboljši, potem pa občasno prejme še kakšno darilo, kot je bil včerajšnja prekinitev. Diego Schwartzman je že vodil za niz in brejk, igral odlično, nato pa sta morala srečanje prestaviti na danes, in kot že po pravilu, ko se Rafa vrne na igrišče, je kar naenkrat nepremagljiv.

Špancu se je sreča nasmehnila tudi v finalu Rima proti Alexandru Zverevu, v isti koš pa bi lahko pospravili tudi tekmo proti Simoneu Bolelliju. Ampak vsa čast in priznanje gresta Rafaelu Nadalu, ki je vse tri premore mojstrsko izkoristil, se ponovno zbral, izdelal nov načrt in se vrnil še boljši. Agresivnejši in bolj napadalen. Kot da bi prestavil v višjo prestavo. Po pasivnem začetku včeraj se je danes na igrišču prikazal odločnejši Rafa, ki je na koncu slavil s 4:6, 6:3, 6:2 in 6:2. Tekma se je zavlekla na 3 ure in 42 minut.  

V polfinalu se bo Španec pomeril proti Juanu Martinu del Potru. Zanimivo bo videti, kako se bo velikan, ki udarja pretežno ravne žoge, soočil z visokimi spini “kralja peska”. Današnji obračun proti Marinu Čiliću je bil precej drugačen, kot bo tisti v petek.

To je bila za Nadal že 28. zmaga v letošnji sezoni, v Parizu sedaj drži statistiko 84-2. Če Juan Martin del Potro želi imeti kakršne koli možnosti za zmago, ne sme misliti na to, da sta Španc v Parizu v karieri premagala samo dva tenisača.