Johanna Konta v prvem krogu šokirala Sereno Williams

Najboljša britanska tenisačica Johanna Konta je dosegla nekaj resnično velikega. Sereni Williams je zadala poraz, ki ga Američanka še dolgo ne bo pozabila, saj je eden najhujših v njeni karieri. Obračun prvega kroga turnirja Mubadala Silicon Valley se je končal zelo hitro, saj je zadnjih dvanajst iger šlo na račun Britanke. 

Serena Williams, ki je v prejšnjih tednih dokazala, da se je vseeno vrnila in bo še kako nevarna do konca sezone, je utrpela enega hujših porazov v karieri. Johanna Konta jo je v prvem krogu premagala s 6:1 in 6:0!Že, da lahko stojim na istem igrišču kot Serena, mi je v čast,” je povedala Johanna. “Po vsem tem, kar je dosegla, sem zelo ponižna v njeni družbi. Vsekakor ni igrala na njenem nivoju, nizi blizu, ampak tekmo sem odigrala na svojih pogojih. Vedela sem, kakšna šampionka je, hotel sem igrati proti njej kot običajni igralki. Mogoče sem bila danes boljša, ampak vseeno je bila to zelo ponižna izkušnja zame.”

Konta je stara znanka tega turnirja, saj je prav tukaj osvojila svoj prvi WTA turnir leta 2016. V finalu je takrat premagala Venus Williams. “Ne verjamem v neke magične trenutke, kje se vse skupaj sestavi. Verjamem v trdo delo in vztrajnost, moraš zaupati procesu. Ta tekma mi je dala možnost, da odigram še eno. Hvaležna sem za to priložnost in bom garala, da si prislužim še eno.”

Johanna je svoj del naloge opravila odlično. Na koncu je dosegla 17 winnerjev in samo 9 neizsiljenih napak, skupaj pa je izkoristila 66 odstotkov brejk priložnosti. Williamsova na drugi strani je vseskozi iskala svojo formo. “Mislim, da je igrala dobro v drugem nizu,” je dodala Serena. “V prvem nisem bila na nivoju, nato pa je postala zelo samozavestna. Pobegnila je s tekmo. Trenutno jemljem vse po en dan naenkrat. V tej tekmi je igrala bolje kot v prejšnjih 18 mesecih, kar je zelo dobro zanjo.”

Naslednja za Johanno je Sofia Kenin.