Jezni Roger v Cincinnatiju: “Samo reci, da ti je žal!”

V četrtfinalni tekmi proti Stanu Wawrinki je prišel trenutek, ko so Švicarju popustili živci, a kamere televizijskih prenosov tega niso ujele. Šlo je za čudno situacijo, saj Roger ni slišal sodniške odločitve, misleč da je žogica bila očitno izven polja.

Glavni sodnik se mu je opravičil (Foto: Zimbio.com)

Stan je pri rezultatu 30/0 udaril žogico v avt, kar je potrdila tudi stranska sodnica, ki se je oglasila, ampak glavni sodnik tega ni slišal, zato je točko prisodil Stanu Wawrinki. Eno točko kasneje je Švicar dobil igro, čeprav bi moralo v resnici biti 40/15 za Wawrinko.  Federer je imel nekaj za povedati.

“Ničesar nisem slišal, zato sem sodil 40/0,” je povedal glavni sodnik Murphy. “Tista, ki je prišla po diagonali.” Federer mu je jezno odgovoril: “Klicala je avt, kar vprašaj jo. Še roke je dvignila, poglej proti njej. Kako je nisi slišal? Če slediš smeri žogice, potem jo moraš tudi videti. Klicala je in pokazala avt, ne govori mi, da je nisi slišal! Moralo bi biti 40/15, klicala je avt.”Murphy se je nato branil: “Ničesar nisem slišal, lahko jo vprašam.” Švicar pa je zahteval opravičilo in ga tudi dobil: “Samo reci, da ti je žal, prav? Hvala! Tudi jaz nisem točno videl žogice, tako da sva že dva,” se je pošalil na koncu, ko se strasti malce umirile.