Federer: “Počutil sem se slabše kot po Wimbledonu”

Roger Federer ne more biti zadovoljen z izidom finala v Cincinnatiju, a Švicar ohranja dvignjeno glavo. Razočaran je nad predstavo, a zadovoljen s celotnim tednom.

Federer noče iskati izgovorov (Foto: Tennisworldusa.com)

V glavi Švicarja je jasno, kaj je šlo narobe. “To ni bil moj najboljši dan na returnu, to je jasno. To je vse, obupno je bilo. Ampak v redu, serviral je dobro. Ampak, da sem zgrešil vsak return drugega servisa na forehand strani, ne vem, kaj je bilo to. Nočem sploh gledati za razlogi, pač se je zgodilo. Novak si je povsem zaslužil zmago. Moja igra ni bila dobra, v redu je. Dober teden, ampak sem vesel, da ga je konec, saj moram počivati. Vse je dobro.”

Ta poraz pa je primerjal s tistim iz Wimbledona. “Tekma proti Andersonu je bila drugačna, saj sem bil takrat konkurenčen. Tri nize sem igral dobro, ni me odpihnil z igrišča. Pri Novaku sem bil na žogi, a sem grešil. Po eni strani je to še huje, če sem iskren. Mislim, da moje noge niso bile tako hitre, kot bi morale biti, mogoče so krivi pozni zaključki tekem v prejšnjih dneh. Malce nesrečno, ampak včasih se zgodi, da moraš odigrati dve tekmi v enem dnevu. Novak pa je velik šampion in o tem bi morali govoriti tukaj na novinarski konferenci, ne o meni in kako sem grešil returne na drugi začetni udarec. Gre se o njem in kako je spisal zgodovino. To je moje mnenje, lahko pa gremo v podrobnosti. Kar mu je uspelo, je izjemno. Upam, da je zelo vesel in ponosen na ta trenutek.”