WTA Cincinnati: Preobrat Bertensove za uspeh kariere!

Bertens je v Cincinnatiju dočakala svoj trenutek. (Foto: zimbio.com)

Bertens je v Cincinnatiju dočakala svoj trenutek. (Foto: zimbio.com)

26-letna Nizozemka Kiki Bertens iz meseca v mesec nadgrajuje svoje uspehe. Dosežka, do katerega se je prebila v nedeljo, 19. avgusta, zagotovo ne bo pozabila že zelo dolgo. Ugnala je prvo igralko sveta in prvič v karieri slavila na turnirju serije WTA Premier. 

Bertens je v Cincinnatiju dočakala svoj trenutek. (Foto: zimbio.com)
Bertens je v Cincinnatiju dočakala svoj trenutek. (Foto: zimbio.com)

WTA Western & Southern Open (Cincinnati, ZDA, $2,874,299, trda podlaga), posamično (Ž), finale
Bertens K. (Niz)
– Halep S. (Rom/1) 2:6, 7:6(6), 6:2

Gledalci v Cincinnatiju so bili v velikem finalu ženskega dela turnirja priča velikemu presenečenju. Nepostavljena Kiki Bertens je presenetila že s prebojem v finale, v zadnji tekmi pa je na kolena spravila še prvo igralko sveta Simono Halep. 26-letna Nizozemka tako nadaljuje z nizanjem izjemnih uspehov v letošnji sezoni. Aprila je dobila močan WTA turnir v Charlestonu, maja prišla vse do finala WTA Premier turnirja v Madridu, sedaj pa je na tem nivoju šla vse do konca.

Dolgo sicer Bertensovi ni kazalo dobro. Romunka je prvi niz dobila prepričljivo s 6:2, v drugem pa v podaljšani igri prišla do prednosti s 6:5 in do prve zaključne žogice za naslov. Naslednje tri točke so pripadla Nizozemki, ki je v tretjem nizu v kar treh zaporednih igrah na servis nasprotice prišla do osvojene igre in si tako zagotovila mirnejši zaključek.

V tretjem nizu sem pri vodstvu z 2:1 imela pogovor z mojim trenerjem in razmišljala sem: “Mrtva sem”, a potem sem si rekla: “Ne, jaz to zmorem! Gremo po to!,” je svoje občutke po tekmi kariere opisala Nizozemka, ki je s ponedeljkom na WTA lestvici pristala na 13. mestu, kar je njena najvišja uvrstitev v karieri. Se lahko že na OP ZDA prebije tudi med najboljšo 10-terico? Še pred tem Bertensovo čaka nastop v New Havenu.

Dvojice (Ž), finale
Hradecka L./Makarova E. – (6)Mertens E./Schuurs D. 6:2, 7:5