Je Simona Halep na križišču kariere?

Simona Halep je razpotju kariere; Romunka mora podnujno najti nekaj prepričljivih predstav v pomembnih fazah največjih turnirjev, da bi si potrdila, da še vedno sodi na sam vrh teniškega sveta. To mora storiti zase, za svoje navijače, rivalke in njeno medijsko podobo vodilne na WTA lestvici.

Halepova bo boljše rezultate iskala na peščeni podlagi (Foto: Zimbio.com)

V drugem krogu Miamija je Simona izgubila proti Agnieszki Radwanski, ki je že kar dolgo daleč od svoje najboljše forme. Premagala jo je kljub lastni dolgotrajni krizi forme. Pred Miamijem je prišel še večji poraz na OP Avstralije proti Caroline Wozniacki, nič pa ni pomagal polfinalni izhod v Indian Wellsu proti kasnejši šampionki Naomi Osaka.

Trije turnirji, na katerih Halepova, zaradi takšnega ali drugačne razloga, ni mogla priti do zmage. To nam poda lep vpogled v njeno trenutno pripravljenost. Na čase igra samozavestno, nato pa pridejo tekme, kjer je njena mentalna moč komajda opazna.

Zdi se, da ni vprašljiva njena igra, ampak fizična pripravljenost, ki sama po sebi pač ne more biti dovolj. Varnost mora igralka najti v sebi in v tenisu, ne v kilometrih, ki jih lahko preteče na igrišču. Njen poraz prejšnji teden je komentirala Martina Navratilova: “Najboljše igralke se ne obnašajo tako. To je bilo neprofesionalno. Želim si, da bi Simona zavpila v frustraciji ali kaj podobnega. Videli smo samo vdajo v usodo.”