ITF: Kolarjeva že v četrtfinalu, Zidanškova med 8 v Italiji

Slovenski predstavnici na turnirju serije ITF v Santi margheriti di Puli sta bili v 2. krogu polovično uspešni. V četrtfinale se ni uspelo prebiti Kaji Juvan, je pa si zato mesto med najboljših 8 na turnirju zagotovila Tamara Zidanšek, ki je ugnala ukrajinsko kvalifikantko. V Egiptu še naprej uspešno nastopa Nastja Kolar, v Antalyji pa Potočnikova in Erjavčeva čakata na četrtfinalni obračun v konkurenci dvojic.

Tamaro Zidanšek čaka obračun proti 1. nosilki turnirja. (Foto: sportida)
Tamaro Zidanšek čaka obračun proti 1. nosilki turnirja. (Foto: sportida)

17-letna Kaja Juvan se je na 25.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije ITF v Italiji uspešno prebila skozi kvalifikacijsko sito, potem pa si z zmago s 6:2 in 6:2 zagotovila še mesto v 2. krogu glavnega dela turnirja. Za Kajo je bil to že četrti obračun v zadnjih treh dnevih, a ta za razliko od prejšnjih ni bil uspešen. Proti 8. nosilki turnirja Ivakhnenkovi (188. mesto na WTA lestvici) je prvi niz izgubila v podaljšani igri, v drugem pa klonila s 6:3. V prvi igri drugega niza je Juvanova zapravila 4 žogice za odvzem servisa nasprotnici, nato pa se hitro znašla v “brejku” zaostanka.

Toliko bolj je lahko svojega rezultata v Italiji vesela 20-letna Tamara Zidanšek, ki je v 1. krogu najprej po preobratu ugnala domačinko Martino Trevisan, v 2. krogu pa na kolena spravila še ukrajinsko kvalifikantko Anastasiyo Vasylyevo. Po nekaj več kot uri in pol igre je Slovenka slavila zmago s 7:5 in 6:4, za mesto v polfinalu pa se bo pomerila proti 1. nosilki turnirja, Nizozemki Richel Hogenkamp (103. igralka sveta).

Kravata Kolarjeve v Egiptu

Svoj pohod v Egiptu še naprej nadaljuje Nastja Kolar, ki je tokratno tekmico premagala brez večjih težav. Nasproti ji je stala danska kvalifikantka Olga Helmi, ki je v celotnem obračunu uspela zbrati le dve igri. Kolarjeva se bo v četrtfinalu pomerila proti Gruzijki Bolkvadzejevi (569. igralka sveta).

Po tem, ko sta v Turčiji, natančneje v Antalyji v konkurenci posameznic že izpadli Veronika Erjavec in Nina Potočnik, pa se naši tenisačici še držita v žrebu dvojic, kjer čakata na njun četrtfinalni obračun.

ITF Santa margherita di Pula (Italija, $25.000), 2. krog
Vasylyeva A. (Ukr/Q) – Zidanšek T. (SLO/5) 5:7, 4:6
Ivakhnenko V. (Rus/8) – Juvan K. (SLO/Q) 7:6(4), 6:3

ITF, Sharm El Sheikh (Egipt, $15.000), 2. krog
Kolar Na. (SLO/1) – Helmi O. (Dan) 6:2, 6:0

ITF Antalya (Turčija, $15.000), pesek, 1. krog
Vasilescu A.G. (Rom/11)
– Erjavec V. (SLO) 6:1, 6:1
Potočnik N. (SLO/6) – Krywoj M.S. (Arg/Q) 6:4, 1:6, 6:7(4)

Dvojice, četrtfinale:
Aponasenko V./Arshinkova P. – Erjavec V./Potočnik N.