ATP Miami: John Isner blesti na domačem terenu

Domači favorit John Isner je naredil še en velik korak proti svoji prvi Masters kroni, ko je premagal Hyeona Chunga s 6:1 in 6:4. Ameriška turnirja še kako ustrezata domačim igralcem, še posebej tistim, ki gojijo agresiven slog igre, in eden takšnih je zagotovo Isner, ki diktira s svojim neubranljivim začetnim udarcem. Gre lahko tokrat do konca?

Isner išče zmago v tekmi teniških “velikanov” (Foto: Zimbio.com)

Najprej bo moral mimo Juana Martina del Potra. Čaka nas potencialna teniška klasika. Isner na krilih domače publike in Del Potro z zaletom prejšnjih zmag in zmagoslavij. Argentinec je tekom tedna tarnal, da mu njegovo telo sporoča, da je igral dovolj. Po vse nabranih zmagah je utrujen, kar bo moral izkoristiti Isner, ki se je s Chungom zadržal točno 1 uro in 8 minut. Priboril si je 11. polfinale na teh ravni in četrti od Rima lansko leto. 

Američan se lahko pohvali z 71-odstotnim zadetim začetnim udarcem, s čimer je že v osnovi razorožil svojega nasprotnika. Posvetil se je lahko returniranju, kjer je Hyeon naredil preveč neizsiljenih napak. Za to je bil kaznovan, ko pa enkrat izgubiš igro proti Isnerju, se je zelo težko vrniti nazaj.