Je Roger ves ta čas skrival poškodbo?

37-letni Roger Federer, ki je prejšnjo nedeljo zmagal v domačem Baslu, danes pa se bo boril za polfinale Masters turnirja v Parizu, je pred kratkim priznal, da si je tekom travnate sezone poškodoval roko.

Federer ni povedal, da ga je več tednov bolela dlan (Foto: Tennisworldusa.com)

Federer je v finalu Halle turnirja izgubil proti Borni Čoriću, nato pa ga je v Wimbledon presenetil še Kevin Anderson, čeprav je Švicar že vodil z dvema nizoma prednosti. Odločil se je, da preskoči del ameriške turneje, nato pa je dosegel finale Cincinnatija, kjer je gladko izgubil proti Novaku Đokoviću. Ni pa povedal, da je ves ta čas skrival poškodbo.

“Zadnjih nekaj mesecev je bilo težkih zame, res je. Turnirjev nisem mogel igrati tako, kot sem si želel, ampak hkrati vem, zakaj ne. V ekipi imamo enako mnenje in vemo, na čem moram delati. Imel sem manjši problem z dlanjo, ki je vplival na moj forehand, ampak kasneje se je vse postavilo na svoje mesto. Zdaj je tu del sezone, kjer ponavadi igram dobro. V Baslu je šlo brez večjih težav, ampak normalno je, da te včasih kaj boli, še posebno, ko si starejši. Po Parizu pride še London, nato pa se veselim počitnic.”