ATP Dunaj: Melzer vztraja, Raonić naprej katastrofalno

Drugi nosilec turnirja Kevin Anderson upravičuje vlogo velikega favorita, a je moral vseeno krepko garati, da je vendarle premagal Nikoloza Basilashvilija, ki bo obžaloval podaljšano igro drugega niza, kjer je zapravil zaključno žogico. 

Melzer se bo boril do zadnjega (Foto: Google)

Podaljšana igra se je prevesila na stran Južnoafričana, ta pa je na koncu po 2 urah in 12 minutah slavil s 4:6, 7:6 in 6:3. Kevin je dobil njun prejšnji obračun, letos marca v Miamiju, a je bilo tokrat veliko težje. Nikoloz je lovil tretji ATP naslov sezone, a je hitro zapustil avstrijsko prestolnico.

Na veliko veselje domačih pa je slavil tudi Jurgen Melzer, ki igra zadnji turnir kariere. Na njegovo srečo je v uvodnem krogu naletel na Miloša Raonića, ki je precej daleč od forme in igre, ki jo je zmožen prikazati na igrišču.

Kanadčan izgublja dvoboj za dvoboj. To bo že tretji turnir zapored, ko bo tekmovanje zapustil v uvodnih nastopih. Melzer, ki je srečanje dobil s 7:6 in 7:5, se pripravlja, da konča dolgoletno teniško kariero, v kateri je najbolj ponosen na velike uspehe v konkurenci dvojic. 

37-letni Avstrijec je na družbenem omrežju zapisal: “One last time! That was my motto when I was fighting for my comeback after (the) elbow surgery. One last time I will be playing the Vienna tournament in singles One last time I will be coached by Jocke, Jan and Ronnie. One last time I will soak in the atmosphere of the Vienna crowd. One last time my wife, parents and friends will be cheering in the box. I can’t wait for it. Let’s make it count,”


↓ REZULTATI ↓
[LL]Andrey Rublev (RUS) vs [Q]Denis Kudla (USA) 7-6(3) 6-0
Marton Fucsovics (HUN) vs [WC]Felix Auger-Aliassime (CAN) 1-6 6-0 7-5
[6]Borna Coric (CRO) vs Albert Ramos-Vinolas (ESP) 6-7(5) 6-0 6-4
[WC]Jurgen Melzer (AUT) vs Milos Raonic (CAN) 7-6(6) 7-5
[2]Kevin Anderson (RSA) vs Nikoloz Basilashvili (GEO) 4-6 7-6(6) 6-3