WTA Singapur: Stephensova kaže svojo moč

Sloane Stephens, zmagovalka turnirja za Grand Slam v New Yorku leta 2017, je v treh nizih premagala Naomi Osako, s čimer si je priborila prvo zmago v skupini na zaključnem turnirju najboljših osem v Singapurju. Obe igralki sta na prestižnem dogodku zaigrali prvič.

Sloane Stephens je na vrhu svoje skupine (Foto: Tennisworldusa.com)

Tretja nosilka Naomi Osaka je po tekmi povedala, da ne obžaluje ničesar, a kljub temu ni mogla do boljšega rezultata. 7:5, 4:6 in 6:1 je bilo za vodilno v rdeči skupini. “Igrala sem dobro, zelo dobro v resnici,” je povedala Stephensonova. “Od začetka do konca. Igrala sem proti igralki, ki je zelo samozavestna in je vedno težavna, ampak sem se je lotila s pravim odnosom. Zadovoljna sem s tem.”

Igralki sta obe igrali zelo agresiven tenis, minutaža pa se je  pridno nabirala. Zaključili sta šele pri 2 urah in 22 minutah igre. “Že od začetka sem vedela, da bo težka in dolga tekma. Vrniti sem morala veliko žog, na kar sem bila pripravljena. Prisilila sem jo, da odigra še tisto ekstra dodatno žogo.”

Kiki Bertens je presenetila samo sebe

Na vrhu skupine se ji je na vodilnih dveh mestih presenetljivo pridružila Kiki Bertens, ki je kot 8. nosilka v treh nizih z 1:6, 6:3 in 6:4 premagala Nemko Angelique Kerber. Kiki je zaostajala že za niz in brejk, ko se je odločila prevzeti pobudo. Po dveh urah igre je slavila in spisala zgodovino, saj se je zgodilo prvič, da so v uvodnih štirih tekmah zmagale prav vse igralke, ki so nižje postavljene. “Zares sem vesela glede zmage. Začela sem počasi, ampak sem se vrnila. Pogovorila sem se s trenerjem, ker ni šlo preveč dobro, zato sva se odločila, da več tvegam. Igrala sem bolj agresivno in tokrat se je izšlo.”