WTA Singapur: Prvi tekmovalni dan v znamenju Svitoline

Za nami je že drugi tekmovalni dan v Singapurju, kjer dekleta igrajo zaključni turnir najboljših osem. V naslednjih dneh bodo potekale tekme sistema “round robin”, kar pomeni, da se bodo pomerile vsaka z vsako. Dve skupini se bosta nato zožali na štiri polfinalistke, ki se bodo križale, konec tedna pa bomo spremljali veliki finale, ki nam bo ponudil najboljšo izmed najboljših.

Svitolina bo skušal zbrati negativno energijo in jo pretvoriti v zmage (Foto: Tennisworldusa.com)

Predvčerajšnjim je bilo vse v znamenju Eline Svitoline, 6. nosilke, ki je z odlično predstavo premagal Petro Kvitovo. Tenisačica se je borila tudi z novinarsko konferenco, kjer ji je nenadoma postalo zelo slabo. Mogoče je bil čustveni pritisk celotne priložnosti vseeno malce preveč. Vseeno pa si je več kot zaslužila zmago proti Čehinji. V medsebojnih obračunih je zaostajala 1-7. “Nisem se počutila dobro,” je povedala Ukrajinka, ki si je vzela krajši premor. “Hočem vzeti to zmago in iti naprej, saj vem, da bodo vsi rekli, da si ne zaslužim biti tukaj in da nisem dobra. Danes sem igral dobro. Bila sem solidna z osnovne črte in pritiskala sem na Petro. To je bilo ključno.”

“Ta zmaga mi bo dala veliko samozavesti. Do naslednje tekme lahko uživam v slavju,” je še dodala Svitolina, ki v naslednjem dvoboju čaka Karolino Pliškovo.

V drugem obračunu dneva pa sta se pomerili Caroline Wozniacki in Karolina Pliškova, kjer je gladko s 6:2 in 6:4 slavila slednja.