IZJEMEN USPEH: Na zaključnem Mastersu najboljših v Evropi tudi Slovenec Žiga Švec!

Od 13. do 15. oktobra bo v Monte-Carlu potekal zaključni Junior Masters, na katerem bo svojega predstavnika imela tudi Slovenija. Da je temu tako, zasluge nosi 15-letni predstavnik ŽTK Maribor Žiga Švec. 

Telemach DP 210116 BW0007 1 - IZJEMEN USPEH: Na zaključnem Mastersu najboljših v Evropi tudi Slovenec Žiga Švec!
Žiga Švec bo nastopil na zaključnem Mastersu najboljših v Evropi. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Tennis Europe tudi v zaključku letošnje sezone pripravlja zaključni Junior Masters, na katerem se tako v starostni kategoriji U14 kot tudi U16 predstavi osmerica, ki je v tekoči sezoni zbrala največ točk. Že maja smo poročali, da v boju za mesto na turnirju, ki bo letos prvič potekal v prenovljenem Country Clubu v Monte-Carlu, odlično kaže tudi Slovencu Žigi Švecu.

Predstavnik ŽTK Maribor je takrat na lestvici zasedal celo prvo mesto, kljub temu, da je imel v nadaljevanju sezone težave z boleznijo, pa mu je v kategoriji fantov U16 uspelo ohraniti mesto med najboljšimi osmimi, s čimer si je priboril nastop na zaključnem Mastersu. Med pretekle zmagovalce tega turnirja med drugim spadajo Rafa Nadal, Kim Clijsters, Alexander Zverev in Belinda Benčič.

Žigi Švecu ob tem uspehu iskreno čestita tudi uredništvo spletnega portala Teniški svet in mu v Monte-Carlu želi obilo uspeha.

Race to mc - IZJEMEN USPEH: Na zaključnem Mastersu najboljših v Evropi tudi Slovenec Žiga Švec!