Žiga Švec najboljši v Evropi, čez lužo lepo priznanje za Kristino Novak in Maja Tomca

Žiga Švec je v dosedanjem delu sezone med vsemi zbral največ točk. (Foto: Tennis Europe)

Slovenski podmladek v koledarskem letu 2021 navdušuje tako na evropskih tleh kot tudi v Združenih državah Amerike. Najbolj odmeva dosežek Žige Šveca, ki je v starostni kategoriji U16 med vsemi evropskimi igralci zbral največ točk. 

Žiga Švec je v dosedanjem delu sezone med vsemi v Evropi zbral največ točk. (Foto: Tennis Europe)

Predstavnik ŽTK Maribor je v dosedanjem delu sezone zbral 400 točk, kar ga na Tennis Europe lestvici, ki meri uspešnost v tekoči sezoni, uvršča na 1. mesto. S 400 osvojenimi točkami za 10 točk beži Poljaku Tomaszu Berkieti, katerega je med drugim premagal tudi na poti do naslova v litovskem Šiauliaiju. Žiga Švec je tako v prvem delu koledarskega leta več kot le oddal kandidaturo za mesto na zaključnem Masters turnirju najboljše osmerice, ki se bo v zaključku sezone prvič pomerila v prenovljenem Country Clubu v Monte-Carlu. Med pretekle zmagovalce zaključnega Mastersa med drugim spadajo Rafa Nadal, Kim Clijsters, Alexander Zverev in Belinda Benčič.

Čez lužo nagrada za Novakovo, Makoričevo in Tomca

S predstavami navdušujejo tudi igralci in igralke onkraj luže. Drugi letnik študija na Univerzi Nebraska (Lincoln) je uspešno zaključila Kristina Novak, ki je bila izbrana v All Big Ten team, v katero so uvrščene zgolj najboljše igralke vseh univerz v konferenci. Posebno nagrado za športnost (Sportmanship Award) je prejela soigralka Novakove, novinka Maja Makorič, med vsemi novinci v konferenci Ohio Valley pa je bil za najboljšega “freshmana” izbran Maj Tomac (Jaksonville State University).