IW: Vse je pripravljeno za težko pričakovani finale dvojic

Prišli smo do zadnje stopničke v vseameriškem finalu dvojic Indian Wellsa, turnirja, ki je že do tega trenutka ponudil ogromno kvalitetnega tenisa. V finalu se bodo pomerili Jack Sock in John Isner proti bratoma Bryan.

John Isner upa, da bo zmagoslaven vsaj v konkurenci dvojic (Foto: Zimbio.com)

Američani so prišli na svoj račun v dvojicah, kjer bosta njihovo zastavo predstavljali kar dve dvojici. Jack Sock in John Isner sta upravičila vlogo favoritov in premagala navezo Oliver Marach – Mate Pavić.

Nepostavljena Isner in Sock sta osvojila 88 odstotkov točk na prvi zadeti začetni udarec in slavila s 6:3 in 6:2. Izločila sta 3. nosilca v samo 51 minutah igre. Nikoli nista spustila igre na svoj servis, medtem ko sta nasprotnika “zlomila” kar dvakrat v vsakem nizu.

Za brata Mikea in Boba se bi stvari lahko konkretno zakomplicirale, a sta jih uspela razrešiti z zmago v dveh nizih s 7:6 in 6:4. Pablo Cuevas in Horacio Zeballos sta se borila, a v pomembnih trenutkih bila malce prekratka. V prvem nizu sta servirala za zmago, a ni šlo, kar ju je verjetno stalo tudi končnega slavja. Brata Bryan sta skupno pobrala kar 70 točk, za razliko nasprotnikov s 68 točkami.

 

ATP Indian Wells, trda podlaga, polfinale dvojic:

(USA) John Isner & (USA) Jack Sock : [3] Oliver Marach (AUT) & [3] Mate Pavic (CRO) 6:3 6:2

[7] Bob Bryan (USA) & [7] Mike Bryan (USA) d. Pablo Cuevas (USA) & Horacio Zeballos (ARG) 7-6 (5) 6-4