IW: Del Potro in Raonić oba do težko prigarane zmage

Šesti nosilec Juan Martin del Potro si je prislužil mesto v polfinalu s težko zmago proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju. Boljši je bil z rezultatom 3:6, 6:3 in 6:4 v 2 urah in 7 minutah, s čimer je zabeležil 94. posamično zmago na turnirjih serije Masters in je napredoval v 11. polfinale na tej stopnji.

Argentinec je bil še posebej učinkovit na svoj prvi začetni udarec, saj je ubranil kar 5 izmed 7 brejk priložnosti, s tem pa povečal pritisk na igre nasprotnika. Philipp je sicer odlično pritiskal in si izboril prvi niz. Rešil je 10 izmed 13 brejk priložnosti, a to ni bilo dovolj na koncu. V vsakem nizu je klecnil po enkrat in na ta način zapustil prizorišče sklonjene glave.

Kot po ponavadi so odločale pomembne točke, tiste, kjer se tekma lomi. V prvem nizu je bil v tej statistiki boljši Nemec, nato pa se je tehtnica moči prevesila. V drugem nizu je Argentinec prišel do prednosti 5:3, ki mu je vlila dodatne samozavesti. Diktiral je s svojim forehand udarcem in razbijal ritem s sliceom. V tretjem nizu si je prav tako priigral prednost, nato pa je bila naloga preprosta; samo odservirati je moral do zaključka.

Miloš Raonić naposled do vrhunskega rezultata

Dolgo je minilo, odkar je Kanadčan tako dolgo zdržal v turnirju, ampak sedaj je nazaj. V polfinalu turnirja serije Masters, kar je samo po sebi vrhunski rezultat, a priložnost bo imel iti še dlje. Če bo seveda premagal Juana Martina. 38. igralec sveta je na tej stopnički prvič po Parizu leta 2017.

V treh nizih je bil boljši od Američana Sama Querreyja v 1 uri in 51 minutah. Na turnir je Miloš prišel še brez kakšnega odmevnega rezultata, saj so ga v preteklih šestih mesecih ovirale poškodbe. Ta zmaga mu bo zagotovo vlila potrebne samozavesti, prav tako pa se bo povzpel po ATP lestvici. 

Na drugi strani je Querrey zapravil priložnost, da si priigra svoj prvi Masters polfinale. Lahko bi vstopil med najboljšo deseterico, toda na to bo moral še malce počakati. Miloš je mimo njega spustil 17 asov in mu ubranil 6 izmed 9 brejk priložnosti.

ATP Indian Wells, trda podlaga, polfinala:
[6]Juan Martin del Potro (ARG) vs [31]Philipp Kohlschreiber (GER) 3-6 6-3 6-4
[32]Milos Raonic (CAN) vs [18]Sam Querrey (USA) 7-5 2-6 6-3