IW: Srebotnikova in Klepačeva rešujeta slovensko čast

Na turnirju v Indian Wellsu še edini dve rešujeta slovensko čast Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Dekleti nastopata v konkurenci dvojic, kjer je starejša izmed njiju že prestala prvo oviro, medtem ko Klepačeva na svoj uvodni nastop še čaka.

Srebotnikova išče še en vrhunski rezultat (Foto: Google.com)

Nimamo predstanikov oziroma predstavnic v glavnem delu žreba enojic, zato pa se lahko pohvali z zmago Katarina Srebotnik, ki je v navezi z Američanko Vanio King v prvem krogu prestižnega turnirja s 6:3, 4:6 in 14/12 danes ponoči na tesno premagala dvojico Ljudmila Kičenok-Ala Kudrjavceva. To se bo poznalo tudi na njunem bančnem računu. Prislužili sta si najmanj 28 tisoč ameriških dolarjev in 120 točk za WTA lestvico.

Andreja Klepač še čaka, da stopi na igrišče. Jutri proti večeru bosta s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v prvem krogu nastopili proti belgijsko-srbski navezi Kristen Flipkens-Nina Stojanović. Klepačeva je osmopostavljena igralka.

Na igrišču tudi prva igralka sveta Simona Halep

Med drugimi bo danes ponoči zaigrala tudi prva igralka sveta Simona Halep, njena partnerka pa bo tokrat Irina-Camelia Begu. Skupaj bosta poskušali zaustaviti nalet naveze Nicole Melichar – Květa Peschke. Slednja izmed tenisačic je  v Sloveniji še posebej poznana, saj je dolgo časa igrala z našo Katarino, skupaj pa sta osvojili Wimbledon leta 2011.