Katastrofalen začetek nogometne kariere Sama Grotha

Avstralski tenisač Sam Groth, ki se je lansko leto dokončno poslovil od tenisa, je začel drugo kariero, in sicer je našel mesto v profesionalnem avstralskem nogometu. Podpisal je pogodbo z North Heidenberg v Northen Football League Division 1, a se je vse skupaj pričelo klavrno, saj je utrpel poškodbo.

Sam Groth bo moral ne operacijo ramena (Foto: zimbio.com)

Groth je med treningom utrpel hudo poškodbo rame. Bivši 53. igralec je sicer že uspešno prestal operacijo, rehabilitacija pa ga bo stala celotne sezone. “Bila je le rutinirana rokometna vaja, samo malo sem pritisnil, nič resnega. Dobil sem udarec pod komolcem, nakar mi je obrnilo ramo,” je povedal Groth, ki se je nogometa lotil že pred leti, ko je mentalno že obupal nad tenisom. Leta 2011 je skorajda zamenjal poklic, a se nato vendarle odločil za teniško kariero.

30-letnik se je upokojil januarja, ko je s prijateljem Lleytonom Hewittom prišel do četrtfinala. Lastnik kluba, pri katerem igra, je povedal, da razume Grotha. Njegova pozornost je bila še do nadaljnega usmerjena v tenis in minilo je veliko časa, odkar je nazadnje igral profesionalni nogomet. “Moramo biti potrpežljivi, ampak fant je visok 193 centimetrov in drži rekord za najhitrejši servis. V njem se skriva potencial.”