IW: Slovo Šarapove, Srebotnikova rešila 4 zaključne žoge

Prvi dan ženskega dela turnirja v Indian Wellsu s kakšnimi večjimi presenečenji ni postregel, vsekakor pa je omembe vreden poraz Marije Šarapove proti Naomi Osaki. Japonka je Rusinjo ugnala z 2:0 in jo hitro poslala na priprave za turnir v Miamiju. Že pa je na teren stopila tudi Katarina Srebotnik, ki je v izjemno izenačenem obračunu skupaj z Vanjo King napredovala v 2. krog. 

Maria Šarapova ekpresno hitro zapušča Indian Wells. (Foto: zimbio.com)
Maria Šarapova ekpresno hitro zapušča Indian Wells. (Foto: zimbio.com)

Glede na to, da so bile nosilke v 1. krogu Indian Wellsa proste, v prvem tekmovalnem dnevu v Kaliforniji nismo bili priča kakšnemu bolj odmevnemu obračunu. Še največ pozornosti je bil deležen dvoboj Naomi Osake in Marije Šarapove, ki ga je dobila 20-letna Japonka in tako poskrbela za ekspresno slovo Rusinje. Že v drugem krogu Japonko čaka nov težak preizkus, saj se ji bo nasproti postavila vedno neugodna Poljakinja Agnieszka Radwanska. Nikakor poti iz krize ne najde Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je tokrat morala priznati premoč 22-letni Američanki Sachii Vickery. Bilo je 3:6, 4:6, s podobnim rezultatom (4:6, 2:6) pa se je po porazu proti Grkinji Mariji Sakkarijevi poslovila Donna Vekić.

Uspešno pa je z misijo BNP Paribas Open 2018 pričela naša veteranka Katarina Srebotnik, ki je skupaj z Američanko Vanjo King ugnala navezo Kichenok L./Kudryavtseva A. Velenjčanka je skupaj s partnerico dobila prvi niz s 6:3, drugega izgubila s 4:6, tudi v tretjem pa bila praktično v izgubljenem položaju. Slovensko-ameriška naveza je namreč zaostajala že z 1:7, nato pa uprizorila izjemen preobrat, v katerem je uspela rešiti tudi 4 zaključne žogice za zmago ukrajinsko-ruske naveze.

V 2. dnevu na teren Serena in Vika

Precej več zanimivih obračunov pa se nam obeta že v drugem tekmovalnem dnevu, ko bomo lahko na osrednjem stadionu med drugim spremljali tudi Sereno Williams in Viktorijo Azarenko. Prav tako zna biti izjemno zanimiv obračun mladih Belinde Bencic in zmagovalke lanskega Odprtega prvenstva Francije Jelene Ostapenko. Druga Slovenka v konkurenci dvojic, Andreja Klepač,  bo na teren prvič stopila šele v petek.