Jakupovićeva na Kitajskem mimo Italijanke do četrtfinala

Ta teden na Kitajskem poteka ITF turnir v vrednosti 60.000 ameriških dolarjev, na katerem nastopa tudi Slovenka Dalila Jakupović. In to zelo uspešno. Po zmagi nad Cadantujevo v prvem krogu, je 26-letna tenisačica ugnala še Italijanko Paulinijevo in se tako prebila v četrtfinale. Čestitke!

Dalila Jakupović bo jutri na Kitajskem lovila polfinalno vstopnico. (Foto: Sportida.com)
Dalila Jakupović bo jutri na Kitajskem lovila polfinalno vstopnico. (Foto: Sportida.com)

Dalila Jakupović se je po ne ravno najbolj uspešni epizodi v mehiškem Acapulcu podala na Kitajsko, kjer pa pridno nabira zmage in hkrati tudi WTA točke. V 1. krogu je bila proti Romunki Alexandri Cadantu že v izjemno težkem položaju, saj je ob zaostanku z 0:1 v nizih tudi v tie-breaku drugega niza zaostajala z rezultatom 4:5. A Jakupovićeva je v ključnih trenutkih ostala mirna, dobila drugi niz, v tretjem pa je Romunka pri vodstvu Slovenke s 3:0 obračun predala.

V 2. krogu je Jakupovićeva proti Italijanki Jasmine Paolini (151. na WTA lestvici) tekmo pričela bolje in dobila prvi niz s 6:4, v drugem pa po zaostanku z 2:5 pripravila preobrat in po uri in 47 minutah slavila zmago s 6:4 in 7:5. Dalila je z uvrstitvijo v četrtfinale že prišla do 15 WTA točk, za mesto v polfinalu pa se bo pomerila z obetavno, 15-letno Ukrajinko, Marto Kostyuk. 184. igralka sveta je nase opozorila z odličnimi igrami na Odprtem prvenstvu Avstralije, ko se je skozi kvalifikacij prebila kar do osmine finala.