ITF: Zmaga za Zidanškovo in Potočnikovo, poraz Juvanove

Kaja Juvan brez vidnejšega rezultata v Italiji. (Foto: zimbio.com)

Kaja Juvan brez vidnejšega rezultata v Italiji. (Foto: zimbio.com)

Nastja Kolar bi ta teden na turnirju serije Futures v Egiptu morala nositi vlogo 1. nosilke, a je po treh zaporednih turnirskih lovorikah nastop med posameznicami odpovedala. Odlično je z nastopanjem v Turčiji pričela Nina Potočnik, v 2. krog turnirja serije Futures pa se je v Italiji prebila tudi Tamara Zidanšek. Enakega uspeha se žal ni uspela razveseliti Juvanova, ki je morala priznati premoč domači kvalifikantki. 

Kaja Juvan brez vidnejšega rezultata v Italiji. (Foto: zimbio.com)
Kaja Juvan brez vidnejšega rezultata v Italiji. (Foto: zimbio.com)

17-letna slovenska tenisačica, ki na WTA lestvici zaseda 524. mesto, je v preteklih dneh uspešno preskočila dve kvalifikacijski oviri in si tako zagotovila nastop v glavnem delu turnirja v Santi magheriti di Puli. Na istih igriščih je Kaja Juvan nastopila že tudi v preteklem tednu, ko se je uspešno prebila v 2. krog glavnega dela turnirja. Tokrat ji podobnega rezultata ni uspelo doseči. V tekmi 1. kroga ji je nasproti stala domača kvalifikantka Anastasia Grymalska (334. igralka sveta), ki je Kajo po uri in 42 minutah igre ugnala s 6:3 in 6:4.

Za razliko od Juvanove sta se zmage v 1. krogu razveselili Tamara Zidanšek, ki je prejšnji teden v Italiji prišla vse do polfinala, in Nina Potočnik, ki v peščeni Antalyji tako kot Tamara v Italiji nosi vlogo 3. nosilke turnirja. Obe slovenski tenisačici se bosta jutri, v četrtek, 5. aprila, merili za mesto v četrtfinalu.

Kolarjeva ta teden samo med dvojicami

V zadnjem času smo pogosto poročali o zmagah Nastje Kolar, ki je v zelo kratkem času osvojila kar tri turnirske lovorike. Tudi ta teden bi bila Celjanka v Egiptu glavna favoritinja za nov naslov, a je svoj nastop med posameznicami odpovedala. Kljub temu Nastja nastopa v konkurenci dvojic, kjer si je že priborila mesto v četrtfinalu.

ITF Santa magherita di Pula (Italija, $25.000), pesek
1. krogZidanšek T. (SLO/3) – Colegma M. (Ita/WC) 7:5, 6:1
1. krog: Grymalska A. (Ita/Q) – Juvan K. (SLO/Q) 6:3, 6:4
2. krog: Zidanšek T. (SLO/3) – Zimmermann K. (Bel) / četrtek, predvidoma ob 10. uri /

ITF Antalya (Turčija, $15.000), pesek
1. krog: Potočnik N. (SLO/3) – Szlavikovics S. (Mad/Q) 6:3, 6:1
2. krog: Potočnik N. (SLO/3) – Mihaylova G. (Blg) / četrtek, predvidoma ob 9. uri / 

ITF Sharm El Sheikh (Egipt, $15.000), trda podlaga
Dvojice, 1. krogKolar N./Riley A. – Kitagawa R./Kobelt M.  6:4, 7:6(3)
Dvojice, 2. krog: Kolar N./Riley A. – Shymanovich I./Terziyska J. (2) / četrtek, predvidoma ob 11.30 /