John Isner kralj Miamija, 32-letnik do uspeha kariere

Sanje so se uresničile Johnu Isnerju, priljubljenemu domačinu, ki je na dosežek kariere čakal kar do 32. leta starosti. V finalu prestižnega Masters turnirja v Miamiju je s 6:7, 6:4 in 6:4 premagal Nemca Alexandra Zvereva.

Američan John Isner se bo v zgodovino zapisal kot zmagovalec Masters turnirja. To pa se ne sliši tako slabo. Nemec je dal vse od sebe, a ni našel načina, kako mimo velikana z mogočnim servisom in neustavljivim forehandom. Ampak ta teden smo videli, da je Isner prav tako nevaren z backhand strani. Celo tako močan, da je Zverev izgubljal točke tudi z osnovne črte, kjer sicer najbolj blesti.

Zverev je v tretjem nizu lepo držal korak s priljubljencem občinstva, a v 9. igri naredil nekaj dragih neizsiljenih napak, predvsem s forehandom. Zadnjega na brejk priložnost je poslal v sredino mreže, s čimer je Isnerju omogočil, da ta odservira do zmage. Skupil jo je tudi lopar, ki je odletel na tribune. Dobil je kazen s strani glavnega sodnika, nato pa je v naslednji igri samo še gledal, kako mimo njega letijo strašanski servisi. Isner je tekmo zaključil kakopak z asom po sredini.

Potreboval je 2 uri in 29 minut od jutri naprej pa bo 9. igralec sveta, kar bo tudi najvišja uvrstitev v karieri. Nazadnje je tako visoko počival leta 2012, ko je prav tako zaigral v finalu Masters turnirja, takrat v Indian Wellsu, kjer je izgubil proti Roger Federerju. Zmagovalci takšnih turnirjev so samo tisti najboljši, kar tudi nakazuje dejstvo, da je branilec naslova v Miamiju letos bil prav tako Roger Federer. Sedaj pa bo svoje ime na trofejo zapisal John Isner.

Isner je v Miami letos prišel samo z dvema zmagama v letu 2018, a je pokazal, da ga nikoli ni za odpisati. 25 dni pred 33. rojstnim dnem si je podaril najlepše darilo, ki si ga bo zapomnil do konca življenja. To je bila njegova skupno 13. turnirska zmaga in že kar 11. na ameriških tleh. Samo dvakrat je slavil v tujini, in sicer v Aucklandu.