Kolarjeva še drugič letos do lovorike v deželi faraonov!

Nastja Kolar se kot kaže v Egiptu počuti odlično. (Foto: Miha Završnik)

Nastja Kolar se kot kaže v Egiptu počuti odlično. (Foto: Miha Završnik)

Vroča Nastja Kolar se ne zaustavlja! Po tem, ko je februarskemu naslovu v Egiptu pretekli teden dodala turnirsko zmago v Bahrajnu, se je tokrat znova razveselila lovorike v deželi faraonov. Na 15.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures v Šarm El Šejku je v velikem finalu z 2:6, 6:4 in 6:0 ugnala Angelino Gabuevo. Dvojica Erjavec/Potočnik poražena v finalu turnirja v Antalyji, Zidanškova pa v polfinalu turnirja v Italiji. 

Nastja Kolar se kot kaže v Egiptu počuti odlično. (Foto: Miha Završnik)
Nastja Kolar se kot kaže v Egiptu počuti odlično. (Foto: Miha Završnik)

Kar nekaj slovenskih tenisačic se je zadnjem marčevskem tednu predstavilo na turnirjih serije Futures. O rezultatih smo vam že poročali tekom tedna, v zaključne boje pa se je v Egiptu prebila Nastja Kolar, v Italiji Tamara Zidanšek, v Turčiji pa med dvojicami Veronika Erjavec in Nina Potočnik.

Kolarjeva že pri številki 15

23-letna Nastja Kolar, ki je leta 2014 na WTA lestvici zasedal že visoko 178. mesto, je po malenkost slabšem začetku letošnje sezone našla prave občutke. Konec februarja je nase že opozorila s turnirsko zmago v Šarm El Šejku, marcu je v svoje vitrine dodala lovoriko s turnirja v Bahrajnu, tretji mesec v letu pa je prav tako zaključila na najboljši možen način – z novo turnirsko zmago v Egiptu. Skozi celoten teden je Kolarjeva izgubila vsega dva niza, enega izmed teh prav v finalnem obračunu, ko se je proti Rusinji Angelini Gabuevi (896. igralki sveta) znašla v zaostanku z 0:1 v nizih. Tudi v drugem nizu je Rusinja takoj prišla do odvzema servis, a Celjanka je nato prestavila v višjo prestavo in izsilila odločilni tretji niz, v katerem je bila Rusinja povsem nemočna.

Nastjo Kolar je zmaga v Egiptu na WTA lestvici znova izstrelila med najboljših 400 igralk na svetu. Za naslov je prejela 12 WTA točk, s ponedeljkom pa je tako na WTA lestvici skočila na 384. mesto. Kolarjeva beleži niz 15 zaporednih zmag.

Zidanškova klonila v polfinalu

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta predstavljala Slovenijo ta teden na 25.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju v Italiji. Kaja je po uspešnih kvalifikacijah klonila v 2. krogu glavnega dela turnirja, z boljšim rezultatom pa se lahko pohvali Konjičanka, ki je prišla vse do polfinala, kjer je morala priznati premoč sveži mamici in končni zmagovalki, Luksemburžanki Mandy Minelli.

Tudi v turški Antalyji pa je Slovenija imela svoji prestavnici v velikem finalu. Če med posameznicami nista prišli do vidnejšega uspeha, pa sta se Veronika Erjavec in Nina Potočnik odlično znašli v konkurenci dvojic, kjer sta šele v finalu klonili proti ruskim povabljenkam Ulyani Ayzulatini in Vladi Koval.

ITF Santa margherita di Pula (Italija, $25.000), polfinale
Zidanšek T. (SLO/5) – Minella M. (Luk) 2:6, 6:1, 1:6

ITF, Sharm El Sheikh (Egipt, $15.000), finale
Kolar N. (SLO/1)
– Gabueva A. (Rus/Q) 2:6, 6:4, 6:0

ITF Antalya (Turčija, $15.000), pesek, dvojice, finale
Ayzalutina U./Koval V. – Erjavec V./Potočnik N. 7:6(3), 6:1