Hitro slovo Bedeneta od Pariza

Aljaž Bedene ni uspel premagati Nemca. (Foto: zimbio.com)

Slovenskemu tenisaču Aljažu Bedenetu se na zadnjem turnirju serije Masters v sezoni ni uspelo prebiti v glavni del turnirja. V Parizu je Ljubljančana v 1. krogu kvalifikacij s 6:4, 4:6 in 6:2 ugnal Nemec Peter Gojowczyk. 

Aljaž Bedene ni uspel premagati Nemca. (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene ni uspel premagati Nemca. (Foto: zimbio.com)

V obračunu 60. proti 69. igralcu sveta izrazitega favorita na papirju pred dvobojem ni bilo. Aljaž Bedene je obračun pričel na najboljši možen način, saj je Petru Gojowczyku že v prvi igri odvzel začetni udarec, a kaj, ko je ob svoji prvi servisni igri klonil tudi sam.  Pri zaostanku s 4:5 je Bedene prvič serviral za obstanek v nizu, ki ga je brez osvojene točke v 10. igri tudi izgubil.

Bolj zbran je bil Slovenec v zaključku drugega niza, ko je pri rezultatu 4:4 sam odvzel servis Nemcu ter nato v naslednji igri na svoj začetni udarec potrdil zmago v nizu. V tretjem nizu je Gojowczyk ekspresno povedel z 1:0, v naslednji igri pa Aljažu še četrtič odvzel začetni udarec. Eno in edino priložnost za ribrejk je Bedene imel v naslednji igri, a jo zapravil in Nemec je ušel na 3:0.

 

ATP 1000 Pariz (Francija, €4.872.105, trda podlaga, dvorana), 1. krog kvalifikacij
Gojowczyk P. (Nem/11) – Bedene A. (Slo) 6:4, 4:6, 6:2