Dunaj: Anderson razočaral Keija in prišel do Londona

Lahko bi si mislili, da ima Kevin Anderson že kakšno turnirsko zmago več, ampak Južnoafričan je pred finalom na Dunaju glavno lovoriko nad glavo dvignil natačno štirikrat. Tokrat pa bo domov odšel ne le bogatejši z novo turnirsko zmago, ampak z vstopnico na zaključni turnir najboljših osem v Londonu.

Kevin Anderson je zmago na Dunaju prišel tudi v London (Foto: Google)

Južnoafričan je osvojil še peto ATP lovoriko v karieri, po tem ko je daljnega leta 2011 slavil v domačem Johannesburgu, leta 2012 v Derlay Beachu, leta 2015 v Winstom-Salemu, lansko leto pa v New Yorku. S 6:3 in 7:6 je premagal Japonca Keija Nishikorija, ki pa po drugi strani nikakor ne more premagati psiholoških ovir, ki mu preprečujejo slavje na zadnji stopnički turnirjev. To sedaj že lahko rečemo, saj je Japonec, eden najboljših tenisačev na svet, ki je celoten teden kazal izjemen tenis in proti kvalitetnim nasprotnikom izgubljal komajda nekaj iger na tekmo, izgubil še deveti ATP finale zapovrstjo!

Kevin je postal prvi tenisač iz Južne Afrike po 23 letih, ki se mu je uspelo kvalificirati za Nitto ATP Finals. Pridružil se je eliti; Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer, Juan Martin del Potro in Alexander Zverev. Sedaj sta na voljo samo še dve mesti, ki se bosta zapovnili na pariškem Masters turnirju.

Za Andersona zmaga na Dunaju pomeni samo še potrditev, da spada med najboljše nasvetu, saj je v pretekletih šestih letih skorajda vsako leto končal znotraj najboljših dvajset na ATP lestvici. To mu je spodletelo samo v sezoni 2016.

Kdo so igralci, ki si v Parizu lahko priigrajo mesto v ATP finalu? Čaka nas samo še en tekmovalni teden, na udaru pritiska pa bodo Marin Čilić, Dominic Thiem, Kei Nishikori in John Isner.