Hercogova v Miamiju proti Petkovicevi osvojila le 2 igri

Slovenski tenisačici Poloni Hercog se ni uspelo uvrstiti v 2. krog turnirja serije WTA Premier v Miamiju. Po uspešno odigranih kvalifikacijskih obračunih je Mariborčanka v 1. krogu glavnega dela turnirja morala priznati premoč Nemki Andrei Petkovic, ki je slavila prepričljivo zmago s 6:2 in 6:0. 

Hercogova dobrih iger iz kvalifikacij ni uspela prenesti v glavni del turnirja. (Foto: zimbio.com)
Hercogova dobrih iger iz kvalifikacij ni uspela prenesti v glavni del turnirja. (Foto: zimbio.com)

Po dveh prepričljivih zmagah v kvalifikacijah se je Andrea Petkovic za Polono Hercog zdel ugoden žreb, a se na koncu temu ni izkazalo tako. Slovenska tenisačica je sicer obračun pričela dobro in si že v prvi igri na servis Nemke priigrala dve priložnosti za odvzem servisa. V Tuzli rojena nemška tenisačica je uspela rešiti obe, v nadaljevanju obračuna pa Slovenki ni ponudila niti ene same več. Prvič je Štajerka na svoj servis klonila v 4. igri, ko je Nemka izkoristila tretjo priložnost za odvzem servisa in kasneje povedla s 4:1. Hercogova je nato zaostanek še znižala (4:2), zatem pa je sledil le še enosmeren promet, saj je Petkovićeva nanizala 8 iger zapored in tako prvič v letošnji sezoni nanizala tri zaporedne zmage.

Kljub temu, da končni rezultat prikazuje povsem prepričljivo zmago Nemke, pa slednji vsaj v prvem nizu ni bilo tako zelo enostavno. V drugem nizu je Mariborčanka močno popustila, v igrišče spravila le 35% prvih servisov in naredila kar 6 dvojnih napak.

Polona Hercog si je z dvema kvalifikacijskima zmagama zagotovila 30 WTA točk, hkrati pa prejela tudi dobrih 15.000 ameriških dolarjev.

WTA Premier Miami, $8.648.508, ženske, posamezno, 1. krog
Petkovic A. (Nem/Q) – Hercog P. (SLO/Q) 6:2, 6:0