Blaž Rola v četrtfinalu Challengerja na Kitajskem

Slovenski tenisač Blaž Rola je na Kitajskem drugič v letošnji sezoni uspel nanizati dve zaporedni zmagi. Po tem, ko je bil v 27-letni Ptujčan v 1. krogu boljši od domačega povabljenca, je v 2. krogu s 6:3 in 7:6(8) ugnal 6. nosilca turnirja, Italijana Carusa. Za mesto v polfinalu se bo Rola meril z Belorusom. 

Blaž Rola na Kitajskem do druge zaporedne zmage. (Foto: zimbio.com)
Blaž Rola na Kitajskem do druge zaporedne zmage. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola je sezono odprl zelo uspešno, saj se je s tremi zmagami že na prvem turnirju sezone prebil do polfinale močnega Challenger turnirja v Bangkoku. Temu uspehu je sledil niz 6 zaporednih porazov, a kot kaže je Ptujčan na Kitajskem znova ujel tiste prave občutke. V prvem krogu je z izjemnim serviranjem nadigral domačega povabljenca, v drugem krogu pa je že izločil 6. nosilca turnirja. Italijan Salvatore Caruso (177. igralec sveta) je obračun sicer pričel bolje, saj si je pri rezultatu 2:2 priigral dve priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a Blaž ju je ubranil, v 8. igri prvega niza pa nato sam zapretil in Italijanu odvzel servisno igro. Da je bil Rola 100-odstoten pri izkoristku priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, je poskrbel v 5. igri drugega niza, ko je znova izkoristil že prvo priložnost za t.i. brejk in povedel s 3:2.

Ko je pri vodstvu s 6:3, 5:4 in 30:15 na servis Ptujčana vse kazalo na hiter konec obračuna, se je Italijan s tremi zaporednimi točkami vrnil v igro in rezultat poravnal na 5:5. V izjemno izenačenem tie-breaku je Rola pri zaostanku s 6:7 moral rešiti tudi žogico za niz Italijana, ko pa je pri rezultatu 8:8 Italijanu še enkrat odvzel servis, je v naslednji točki obračun uspešno zaključil.

V četrtfinalnem obračunu se bo Blaž Rola pomeril proti 3. nosilcu turnirja, Belorusu Ilyji Ivashki (122. igralec sveta), ki je trenutno v nizu 8 zaporednih zmag na turnirjih serije Challenger.

Challenger, Quijing (Kitajska, $75.000, trda podlaga), 2. krog
Caruso S. (Ita/6) – Rola B. (SLO) 3:6, 6:7(8)