“Kolo” Erjavčeve v Antalyji, Kolarjeva znova suverena

Za slovenskimi predstavniki in predstavnicama na turnirjih serije Futures je izjemno uspešen dan. Nastja Kolar si je v Bahrajnu priigrala že mesto v četrtfinalu, brez izgubljene igre pa je v 2. krog turnirja v Antalyji napredovala Veronika Erjavec. 100-odstoten je bil tudi slovenski trio v Istarski rivijeri. 

Veronika Erjavec v 1. krogu ni oddala niti igre. (Foto: tennisfoto.net)
Veronika Erjavec v 1. krogu ni oddala niti igre. (Foto: tennisfoto.net)

18-letna Veronika Erjavec nadaljuje z odličnimi predstavami v Turčiji. Po tem, ko se je v preteklem tednu prebila v četrtfinale, je tokrat prav tako le še zmago oddaljena od preboja med najboljših 8 na 15.000 ameriških dolarje vrednem turnirju serije Futures. Tokrat je tekmico “pospravila v žep”, saj je po vsega 42 minutah slavila zmago s 6:0 in 6:0. Podobno prepričljiva je bila v četrtfinalu turnirja v Bahrajnu 3. nosilka Nastja Kolar, ki je romunsko nasprotnico premagala s 6:1 in 6:0, za mesto v polfinalu pa se bo udarila s Slovakinjo Morvayovo (952. igralka sveta).

Razboršek za četrtfinale proti 1. nosilcu turnirja

Na papirju dokaj lahko delo sta imela v 1. krogu turnirja na Hrvaškem Nik Razboršek in Mike Urbanija, ki proti svojima nasprotnikoma nista oddala niza, lep uspeh pa je uspel tudi Tomu Kočevaru-Dešmanu, ki je z 2:0 v nizih izločil 6. nosilca turnirja, Brazilca Bruna Sant’anno. Težko delo v drugem krogu čaka predvsem Razborška, ki si bo mesto v četrtfinalu poizkušala priboriti v obračunu proti 1. nosilcu turnirja, 30-letnemu Italijanu Matteu Violi


ITF Istarska rivijera (Hrvaška, $15.000), pesek, 1. krog

Gabrieli T. (Ita/Q) – Razboršek N. (SLO) 3:6, 3:6
Sardella E. (Ita) – Urbanija M. (SLO/Q) 3:6, 4:6
Sant’anna B. (Bra/6) – Kočevar-Dešman T. (SLO/Q) 3:6, 4:6

ITF Bahrain (Manama, $15.000), trda podlaga, 2. krog
Kolar Na. (SLO/3) – Beberechi A. (Rom) 6:1, 6:0

ITF Turčija (Antalya, $15.000), pesek, 1. krog:
Erjavec V. (SLO/Q) – Heblet J. (Mol/Q) 6:0, 6:0